Manakish fladbrød

Manakish er et arabisk ord for fladbrød, og til enhver mellemøstlig middag hører sig netop fladbrød. Denne udgave af manakish fladbrød er lavet af tortillas, som jeg har smurt med en krydderiblanding, der smager og dufter af mellemøsten – så nemt. Og selvom det næsten føles som at snyde, er de virkelig gode f.eks. som tilbehør til en smagfuld mellemøstlig middag eller mellemøstlig-inspireret tapas.

Manakish fladbrød

Manakish fladbrød

 

Fladbrød findes i mange kulturer og verdenskøkkener, nok fordi det er simpelt at lave og kan bruges som tilbehør til både supper, salater og hovedretter – eller som base til sandwiches og wraps. De her manakish fladbrød er med et mellemøstligt touch, idet krydderiblandingen består af friskhakket timian, frisk oregano, sumak og sesam. Der er kun cirka 5 minutters forberedelse og små 10 minutters tilberedning i ovn.

Manakish fladbrød

Opskrift til 4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

  • 1/2 dl olivenolie
  • 1 tsk. frikhakket timian
  • 1 tsk. hakket, frisk oregano
  • 1/2 tsk. sumak
  • 1 tsk. sesam
  • Lidt salt

Desuden

  • 3 tortillas

Sådan gør du

  1. Bland ingredienserne til krydderi-blandingen i en skål.
  2. Smør dine tortillas med blandingen.
  3. Bag fladbrødene i små 10 minutter ved 180 grader.

 

Bedøm denne ret

Manakish fladbrød

Tip til servering

Spis dine manakish fladbrød til en smagfuld mellemøstlig middag bestående af for eksempel kebabspyd og en coban salatasi (tyrkisk salat) eller grønkålssalat.

Det kunne også være som led i en mellemøstlig-inspireret tapas, hvor du serverer dem sammen med en masse små serveringer såsom:

 

 

Bag dine fladbrød selv

Hvis du har lyst (og god tid) kan du sagtens selv bage fladbrødene. Det bliver de i hvert fald på ingen måde dårligere af. Jeg har en opskrift på pandestegte fladbrød, som er bløde, snaskede, fedtede og alt andet end tørre!

Manakish fladbrød

Forskellige dips til manakish fladbrød

Mahammara på en bund af bønnedip er oplagt at servere som dyppelse til manakish fladbrød. Andre dips kunne være haydari som er min personlige favoritdip, baba ganoush eller hummus.

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret