Linse og aubergine fyld til brød

Jeg delte for et par uger siden en story på min instagram af at resten af banden herhjemme fik Mc D til frokost, og at jeg ikke er så meget til det og langt hellere vil have sådan noget som det her. Egentlig troede jeg folk ville være sådan “whaat er du sindssyg, hvem vælger Mc D fra” haha, men næh nej.. Virkelig mange har det åbenbart lige sådan og sindssygt mange spurgte så hvad det her var, om jeg ikke ville dele opskriften. Selvfølgelig vil jeg det! Det er en omgang linse og aubergine fyld til brød.

Linse og aubergine fyld til brød Linse og aubergine fyld til brød

Linse og aubergine fyld til brød

 

Jeg har først bagt auberginer og tomater i ovnen, hver for sig – begge med olie, salt og peber. Linserne er grønne linser og de er købt på dåse. De skal blot skylles og så er de klar til brug. Så er det bare at blande en dressing og servere de her bagte auberginer, tomater og linserne med dressingen + yoghurt duppet over. Mums! Spis lidt sprødt brød til, så kan man skovle alt det her lækre fyld op på brødet.

Opskriften er med inspireret fra en kogebog jeg har lånt af min mor, der hedder “enkelt” af Ottolenghi. I øvrigt en ret god kogebog. Nå, men her kommer min version af det:

Linse og aubergine fyld

Opskrift til 4-6 som tilbehør

Samlet tid

50 minutter

Ingredienser

 • 1 aubergine + olie, salt og peber
 • 10-15 cherrytomater + olie, salt og peber
 • 1 dåse grønne linser
 • lidt yoghurt til toppen
 • frisk oregano til toppen
 • Server med ristet brød

Dressing

 • 3 spsk. olie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1 fed hvidløg, revet
 • 1 spsk. hakket frisk oregano
 • lidt salt og peber

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Skær aubergine i tern og kom dem i et fad med olie, salt og peber – kom i ovnen. De skal have 45 minutters tid
 3. Skær også cherrytomater i halve og kom i et andet lille fad med olie, salt og peber, kom også disse i ovnen. De skal have 25 minutters tid.
 4. Åbn dåsen med linser og dræn og skyl.
 5. Bland dressingen sammen i en skål
 6. Kom nu de bagte auberginer i et fad, mos dem en smule med en gaffel
 7. Kom linserne oven på, så tomaterne, så lidt yoghurt, dup dressingen rundt omkring og server med frisk oregano
 8. Ris et par skiver brød og server til.

Bedøm denne ret

Video af linse og aubergine fyld

Se her hvordan jeg laver denne her omgang snask

Hvad kan man servere det her linse og aubergine fyld sammen med?

Jeg lavede lidt forskellige mellemøstlige grønne retter og inviterede en af mine bedste veninder og hendes søde børn på mellemøstlig middag. Jeg synes nemlig det er ret lækkert med en masse små serveringer, så man kan plukke det man bedst kan lide. Der var ikke rigtig noget kød på bordet, men det synes jeg heller ikke behøves når nu der er bælgfrugter, og andre mættende salater og grønne tilbehør. Det her var mere på:

Linse og aubergine fyld til brød

Kommentarer

  1. Ja det kan du godt, den er jo ret blød – så det går fint 🙂 Måske jeg ville vente med at komme yoghurten ud over til den dag den skal spises 🙂 Måske jeg ville lave de forskellige elementer og så blot samle den når den skal spises.

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret