Hummus med edamame bønner og avocado

humus med edamamme

Hummus med edamame bønner

For et stykke tid siden lagde jeg en opskrift op på en klassisk hummus (se opskriften her). Denne her version er spicet lidt op, idet jeg har tilsat edamamebønner og avocado.
Hummus med edamame bønner er derfor dejlig cremet, grøn og indbydende, og så er den lidt slankere /sundere end den klassiske hummus. Jeg er tæt på at være lige så vild med denne, men nu har jeg også en voldsom kærlighed for den klassiske hummus. Men hvis guacamole og humus er to af mine yndlings dips, så er denne udgave jo et ganske godt bud.

Opskriften rækker til 4-6 personer, afhængig af om vi snakker en let snack blandt andre på et tapasbord eller om den udgør en stor del af middagsbordet. God fornøjelse

 

 Opskrift på hummus med edamame bønner og avocado

Hummus med edamammebønner

Opskrift til 6 personer som tilbehør

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

 • 1 dåse kikærter
 • 1/2 lime (saften)
 • 1 lille spsk. spidskommen
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1 dl olie
 • 1 dl vand
 • 1 avocado
 • 4 dl edamamebønner (målt i frossen tilstand)
 • 1 tsk salt. og lidt peber

Sådan gør du

 1. Kom kogende vand over edamammebønnerne, så de tør op og hæld det fra igen
 2. Kom alle ingredienser i en minihakker eller brug en stavblender. Kør til det er en cremet masse. Evt. undlad at blende alle kikærter helt ud, så der er lidt bid i din hummus.
 3. Smag til med krydderierne og tilsæt evt. mere hvis du synes.

Bedøm denne ret

DSC07967hummus med edamame bønnerhummus med edamame bønner

På billedet er den toppet med lidt olie, ekstra kikærter, lidt hakket persille og en lille rød skovsyre-blomst som pynt.

 

Andre slags dips

 • haydari, min favorit dip – en med bagte peberfrugter, feta og hvidløg.
 • tzatziki, den græske yoghurtdip med agurk og hvidløg. I indlægget kommer jeg også med andre versioner af dippen. Én med mynte og en med feta.
 • guacamole, avocadocreme som hos mig også indeholder lidt finthakket peberfrugt, persille og rødløg. Den kan også laves helt simpel kun med avocado.
 • baba ganous, en mellemøstlig auberginedip
 • ærtedip med mandler og parmesanost, som nærmest er lidt som en pesto.

 

Det her kan du bruge grøn humus til:

En hjemmelavet grøn hummus er perfekt til rigtig mange ting, f.eks. til grøntsagsstave – gulerødder, agurk, selleri, peberfrugt osv. Til chips eller knækbrød når der skal snackes. Men også som dips til pandekager med fyld, til hjemmelavede burgere eller til pitabrød. Det kunne også være ideelt på buffet-bordet, sammen med en masse salater og madbrød også.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

 1. Tak for en god og inspirerende blog. Jeg nyder at følge med… Jeg har lige et spørgsmål til denne opskrift, som kombinerer to af mine yndlingsspiser, hummus og edamame (ja, der skal ikke meget til for at gøre mig glad) 😉 … Jeg undrer mig lidt over at du ikke bruger tahin – eller jeg er måske bare mere nysgerrig over hvorfor du ikke gør det?

  1. Hej Camilla. Normalvis bruger jeg altid tahin i min hummus – men jeg synes ikke det behøver i denne her version, da avocadoen gør den så cremet 🙂 Tusinde tak for roserne 🙂 Dejlig du kan bruge mine opskrifter

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret