Grøn salat med basilikumsolie

Grøn salat med basilikumsolie – en virkelig simpel og sund salat, som vil passe perfekt lørdag aften med en steg og kartofler i ovnen

grøn salat med basilikumsolie

Grøn salat med basilikumsolie

 

Grøn salat med grøn dressing. Det her må altså siges at være en sund salat.  Denne her salat er med ruccola, som sagtens kan erstattes af spinat, grønkål eller hvad du ellers holder mest af. Den er med ærter, broccoli, agurk og avocado. Alt sammen super sunde og nærende ingredienser. Desuden er salaten vendt rundt i en basilikumsolie og toppet med ristede pinjekerner.

Olien kan man sagtens have stående i køleren en lille uges tid – og på den måde genbruge den til salater, pasta, kartofler, som toppings til supper osv. Faktisk ville det være enormt lækkert at lave en pastasalat vendt rundt i olien. Eller netop hælde den over kartoflerne som en slags kold sauce.

 

Simpel grøn salat

Den er super simpel og derfor det perfekte tilbehør top bøffen en lørdag aften. Idéer til supplementer til denne salat kunne være fetaost, for at give den lidt fedme. Frisk æble, for at give sødme og syrlighed. Evt. mango for sødme. Men her er i hvert fald en rigtig god base til en grøn salat, som bare kan peppes op af alverdens ekstra ting og sager.
Jeg håber du kan bruge opskriften på grøn salat og rigtig god fornøjelse med den

Grøn salat med basilikumsolie

Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

Salat

 • 2 håndfulde rucola, spinat eller grønkål
 • 1 avocado
 • en håndfuld ærter (gerne sukkerærter)
 • 100 g broccoli
 • 1/2 agurk
 • 2 spsk. pinjekerner

Dressing

 • 1 dl olie
 • 1/4 citron eller lime
 • 1 tsk. honning eller agavesirup
 • 1 god håndfuld frisk basilikum
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Rengør og klargør grøntsagerne og anret dem på en tallerken
 2. Rist pinjerkernerne på en tør pande og drys dem over salaten
 3. Kom ingredienserne til olien i en blender og kør rundt. Hæld den over salaten.

Bedøm denne ret

Andre skønne salater

Jeg har en hulens masse salater herinde. Så hvis du er vild med denne – grøn salat og står og mangler en masse salatinspiration så kig med i denne kategori: salat. Se f.eks. en af disse lækre salater:  grønkålssalat med bagte gulerødder eller hvad med en gulerrodssalat med kanelolie 

 

Lidt om at sammensætte den perfekte salat

Jeg har tidligere skrevet et indlæg om hvordan jeg sammensætter den perfekte salat, det kan du læse lige her. Men det handler lidt om at der skal være noget fylde i en salat, noget der er basen, noget der mætter. I dette tilfælde ruccola og broccoli. Der ud over skal der være lidt fyld, altså noget der supplerer denne her tunge og mættende base. Her har jeg brugt avocado, ærter og agurk. Til sidst bruger jeg altid noget af det der gør salaten spændende. Dressing, nødder, toppings generelt. På den måde får man fat i kontrasterne. Altså noget fylde, noget der er saftigt, sødt og generelt løfter det tunge. Og til sidst det sprøde salte touch. Her de ristede pinjekerner. Så jeg vil mene at denne – grøn salat lever op til disse krav.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Jeg bruger oftest en olivenolie eller en rapsolie. Men der er så meget forskel på olier, så jeg forsøger at finde nogle ret smagsneutrale 😉

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret