Æblesalat med feta, mynte og mandler

Æblesalat

Æblesalat med løg og mynte

 

Denne her æblesalat blev jeg præsenteret for lige efter Arthur kom til verden, da Mads niece lavede den til os. Umiddelbart tænkte jeg at sådan en æble-løg salat lød ret underlig, og måske ikke lige var mig. Men jeg tager det tilbage, for faktisk er netop den kombination utrolig lækker. Jeg var en anelse skeptisk over mængden af løg her i, men det giver altså virkelig noget kontrast til de søde æbler. Dog bruger jeg skalotteløg, da de er knap så stærke som almindelige løg – det vil jeg anbefale at bruge her til.

Æblerne må heller ikke være for søde, hellere lidt syrlige. jeg må også indrømme at jeg tænkte at tomat og æble ikke komplimenterer hinanden så godt, men igen tog jeg faktisk fejl. Det smager altså super skønt sammen.

I denne version har jeg desuden tilføjet feta for at give den lidt fedme, og mandler for at give den lidt sprødhed. Håber I vil give den en chance. Her er nok til 4, hvis man bruger den som tilbehør. Mandlerne kan sagtens erstattes af f.eks. ristede pinjekerner.

 

Opskrift på æblesalat

Æblesalat

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 3 syrlige æbler
 • 2 små skalotteløg
 • 10-15 cherrytomater
 • feta eller salatost, brug blot så meget du nu synes - jeg bruge også en lille håndfuld
 • 2 spsk. mandler
 • 1 håndfuld mynte

Dressing

 • 3 spsk. olie
 • 1 spsk. citronsaft
 • 1/2 tsk. salt, lidt peber
 • 2 tsk. honning

Sådan gør du

 1. Hak æbler og løg i små tern og kom det i en skål
 2. Halver tomaterne og kom ved
 3. Smuldr feta og kom ved
 4. Hak mandler groft og kom disse og myntebladene ved
 5. Vend det hele rundt med dressingen

Bedøm denne ret

Hvad kan man spise sammen med æblesalat

Du kan servere din æblesalat sammen med hjemmelavede falafler her til, köfte (krydrede oksedeller) eller hvad med sprøde fedtede kyllingenuggets. Så vil jeg kalde det en vældig fin og mættende frokost. Hvis du er ude i at servere det til aftensmad, og mangler lidt ekstra – Så kan du jo servere en dip til, f.eks. en tzatziki eller haydari. Du kan også lave en simpel salat ekstra, f.eks. en spidskålssalat eller en appelsinsalat.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. lyder så lækkert men min kom til at smage for meget af olie, brugte olivenolie så måske derfor? kunne ikke få den justeret med hverken honning eller citron så det forsvandt 🙁 nå men jeg må prøve igen en anden gang. Tilføjede også lidt persille samt basilikum fra haven, det var nu lækkert.

  1. Hej Lise.
   Ja okay, det er lidt ærgerligt hvis man bruger en olie der smager for kraftigt. Håber du kan lave den en anden god gang, hvor oliesmagen ikke overdøver 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret