Kanelsneglekage med marcipanremonce

Her er en opskrift på en kanelsneglekage med creme, en ostecreme med citronskal og saft. Selve sneglene er bløde, fedtede og saftige med en let sprød kant. En opskrift, jeg er virkelig glad for, og som jeg har glædet mig til at dele med jer. Håber, I kan bruge den.

kanelsneglekage

kanelsnegle kage

Kanelsneglekage

 

En kanelsneglekage er jo egentlig blot en masse lækre kanelsnegle, som er lagt tæt sammen i en form, så de tilsammen danner den skønneste sneglekage. Jeg har brugt denne opskrift på kanelsnegle. Fordelen ved at lave en kanelsneglekage frem for de enkeltvise snegle, er at man får saftige og bløde snegle hele vejen igennem. Fyldet fra sneglene bliver også inde i formen fremfor at løbe ud på en bageplade, så det bevares heri.

Kanelsneglekage

Opskrift til 15 snegle

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1,5 times hævetid + 20 minutters bagning

Samlet tid

2,5 timer

Ingredienser

Dej

 • 3 dl mælk
 • 65 g smør
 • 20 g gær
 • 1 tsk. salt
 • 1 tsk. stødt kardemomme
 • 50 g sukker
 • 500-550 g hvedemel

Fyld

 • 150 g smør
 • 80 g brun farin
 • 3 store spsk. kanel (ca. 6-7 g)
 • 100 g marcipan

Glasur

 • 150 g flødeost
 • 100 g flormelis
 • 1/2 øko citron

Sådan gør du

 1. Lun ca. halvdelen af mælk og smør i en gryde eller i mikrobølgeovnen, kun lige til smørret smelter. Bland sammen med den sidste halvdel kolde mælk, så det ender med at blive lunken.
 2. Kom det i en røremaskine sammen med gær og rør til gær er opløst
 3. Tilsæt salt, kardemomme, sukker og mel og rør godt rundt. Jeg starter forsigtigt ud, så det ikke sprøjter med mel. Så sætter jeg tempoet op, så det får 6-7 minutter på ret høj omdrejning ind til dejen til sidst slipper alle kanter.
 4. Læg et stykke vitavrap eller en opklippet frysepose over skålen samt et viskestykke og lad dejen hæve i en time
 5. Lav nu fyldet ved at komme smør, kanel, farin og mel i en skål og mose det godt sammen
 6. Rul nu dejen ud på et meldrysset bord, så tynd som muligt uden den går i stykker.
 7. Smør fyldet ud over det hele
 8. Rul til en pølse og skær tynde skiver af (mine målte ca 1,5 cm)
 9. Smør en bradepande med smør og drys lidt sukker i, så sneglene nemt slipper. Læg sneglene her i. Der skal være en lille smule mellemrum mellem dem, da de hæver op.
 10. Efterhæv i 30 minutter imens du tænder ovnen på 200 grader varmluft
 11. Pensl med et sammenpisket æg
 12. Bag midt i ovnen i ca 20 minutter, eller til de er gyldne
 13. Lav din glasur ved at rive citronskal og blande dette med saften, flødeost og flormelis. Kom det over sneglekagen hvis du synes. Du kan også bruge almindelig glasur på flormelis og vand.

Bedøm denne ret

Se hvordan man laver en kanelsneglekage her

Kanelsneglekage er perfekt til brunch

Server dem gerne som en del af en brunch, en fødselsdag eller andet festligt. Du kan jo servere glasuren i en skål ved siden af, hvis det ikke er alle der er til sådan en ostecreme. Her kommer lidt idéer til hvad du ellers kan servere til en brunch.

kanelsneglekage

Kan den fryses?

Ja, sagtens. Du kan enten møve hele sneglekagen ned i en frysepose og fryse den sådan. På den måde kan den stadig forblive en kage, når du smider den i ovnen igen. Du kan også trække dem fra hinanden og fryse dem enkeltvis. Fordelen ved dette er, at du kan nøjes med at tage en enkelt op til kaffen hver gang du skal have en.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner og indkøbsliste i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret