Chokoladesmoothie som smager så godt

Chokoladesmoothie som er virkelig lækker, cremet og tyk – spises gerne med granola på hvis du laver den lidt yoghurt agtig i konsistensen. Hvis du bruger 4 dl væske, bliver den mere smoothie tynd og drikkeklar.

chokoladesmoothie

Chokoladesmoothie opskrift

 

Man skulle næsten ikke tro at denne her chokoladesmoothie er ok sund. Den smager så syndigt og lækkert og sundhed er ikke lige det man spores ind på her. Den er måske heller ikke direkte sund, som i broccoli-sund, men den er bestemt heller ikke lige så usund, som en chokoladesmoothie kunne være. Det bedste af det hele er at den smager vanvittigt godt.

Denne chokoladesmoothie kan laves dejlig tyk og cremet og derved fungere som yoghurt. Det er den mest optimale version, hvis man ønsker at spise det med ske og granolaen ovenpå. I så fald følger man bare opskriften her. For en mere drikkelig udgave kan man tilføje 1 dl væske ekstra. Jo mere væske man kommer i, jo mere kakao-drik bliver den.

Opskriften rækker til 2 skåle med chokoladesmoothie

Chokoladesmoothie

Opskrift til 2 skåle

Den lækreste tykke og cremede chokoladesmoothie, som spises i en skål med sprød granola hen over. Denne her morgenmad tager 5 minutter og smager virkelig skønt

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

1 minut

Samlet tid

6 minutter

Ingredienser

 • 7 bløde dadler uden sten (dem man køber i papæske)
 • 1 avocado (gerne fra frost, så brug 100 g)
 • 2 spsk. kakao
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 2 store håndfulde isterninger (jeg bruger omkring 10-12)
 • 2-4 dl havremælk eller vand (afhængig af om den skal spises med ske eller drikkes)
 • evt. en halv håndfuld edamammebønner eller frossen blomkål

Sådan gør du

Fjern stenene fra dadlerne og kasser dem.

Kom dadlerne og alle de andre ingredienser i en blender og kør rundt til det er helt blendet ud.

For drikkeudgave brug 4 dl havredrik

Bedøm denne ret

 

chokoladesmoothie

kakaosmoothie

Chokoladesmoothie er børnevenlig og en nem måde at give dem noget sundere “slik”

Denne chokoladesmoothie er yderst børnevenlig og i hvert fald noget begge vores unger slubrer i sig. De får helt klart en oplevelse af at have fået noget sødt og lækkert. Men i virkeligheden får de egentlig en ganske sundt (næsten) måltid her. I de her smoothies er det nemlig ret nemt at gemme lidt grøntsager. Du kan enten komme lidt spinat, ærter, edamammebønner eller endda lidt blomkål i – uden at det smages. Dadlerne, kakaoen og vaniljesukker skal nok give den sødme som dækker over den sunde smag. Så hvis man har tid om morgenen, er det her slet ikke en dum morgenmad til hele familien. Avocadoen er også med til at mætte rigtig godt og er super sund.

 

Granola til smoothien

Granolaen er denne her opskrift, en sprød og virkelig lækker en af slagsens.

 

Små forslag til ekstra smagsoplevelser

Denne her chokoladesmoothie kan også sagtens laves i lidt andre versioner. F.eks. kan du tilføje en sjus stærk kaffe, meget gerne et espressoskud. Det giver den lækreste iceblend – lidt ala den jeg har en opskrift på her. Du kan også tilføje appelsinsaft og skal for et lidt frisk touch til chokoladesmoothien. Ellers ville lidt kanel eller kardemomme måske også være godt.

 

Andre skønne drikke

 • Se også min bedste cremede iskaffe her. Den er for vild især på de varme sommerdage
 • Jordbærsmoothie med gulerod
 • Blåbærsmoothie med rødbede
 • Eller hvad med min greenie – en sund grøn smoothie
 • Jeg har også lavet et indlæg omkring smoothies her – hvor jeg fortæller om tips og tricks til at lave de allerbedste af slagsen

 

Følger du mon med på min Instagram?

Ellers er I meget velkomne, det foregår lige her. På min profil deler jeg en masse madbilleder, tips og hverdagsretter. Jeg har bl.a. et højdepunkt som hedder “smoothies” – her har jeg samlet en masse inspiration til sunde og lækre smoothies. Jeg deler også en masse træning, lidt bolig og mine madplaner. Håber I vil kigge forbi.

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Tak for endnu en lækker opskrift 🤩
  Du delte på IG for et par dage siden, at drengene fik denne som en is. Kan du mon huske, hvor de fine isforme er fra? Jeg er på udkig efter nogle forskellige gode nemlig 😊

 2. Jeg har noget raw kakaopulver herhjemme jeg skal have brugt. Går det mon an til denne, tror du? I så fald, ville du så justere mængden af kakaopulver lidt ned?

  1. Jeg tror sagtens du kan bruge det. Du kan jo lige tilsætte en dadel eller to mere, for at søde 🙂

 3. Hvor længe kan den holde sig portionsopdelt i tætte bøtter i køleskabet ? 😊 – det smager så lækkert!

   1. Hvis jeg bruger avocado i tern fra frost, hvor mange gram vil du så tro, at jeg skal bruge?

    1. Jeg plejer egentligbare at tage en håndfuld af de frosne, så måske en dl eller sådan 🙂

 4. Den er da så lækker – mere budding end smoothie 🙈 Tøserne var vilde med den, og mor fik stillet en sød tand fra morgenstunden 🤩

Vis alle kommentarer (17)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret