Grønne vafler fyldt med pulled chicken

Grønne vafler med spinat. De her er toppet med pulled chicken, kyllingebryst som koges, trækkes fra hinanden og vendes i en lækker marinade. Prøv opskriften på de her grønne vafler, de smager så godt.

grønne vafler
spinatvafler
spinatvaflerGrønne vafler med spinat med pulled chicken som fyld. De er smurt med mayo, toppet med denne her hjemmelavede pulled chicken og lidt ekstra grønt.

 

Grønne vafler fyldt med pulled chicken

 

Vafler med spinat er noget vi får lidt for sjældent faktisk. Ofte bliver det til madpandekager, fremfor vafler, da det på en eller anden måde virker nemmere i mit hovede. Men det er det faktisk sket ikke. Spinatvafler er mindst lige så nemt og mindst lige så godt.

Desuden er de her grønne vafler altså lidt fine, så skal du have gæster, kunne det her måske være en ret simpel måde at imponere lidt på. I hvert fald hvis man har en masse forskellige toppings at komme på. Det kunne være f.eks. slags dips og tapenader, kylling, lakserilette, falafler eller noget i den stil. Og så selvfølgelig en masse grønt.

Vaflerne kan sagtens laves uden spinat, men det er en ganske effektiv måde at gemme lidt grøntsager i made, ved at komme spinat i dejen.

Mine grønne vafler er med spinat, og så er de smurt med en god mayo eller en flødeost, toppet med grøntsager og så denne her omgang søde pulled chicken. Jeg håber det er noget I har lyst til at prøve

Opskrift til 4-6 personer

Sunde spinatvafler som har smurt med en god mayo eller en flødeost, toppet med grøntsager og en sød omgang pulled chicken. En virkelig god kombination som udgør en lidt anderledes aftensmad

Forberedelsestid

10 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

40 min

Ingredienser

Vafler

 • 4 æg
 • 175 g fuldkornsmajsmel (eller anden type mel)
 • 2 dl mælk
 • 100 g frisk spinat
 • 1/2 tsk. salt + lidt peber
 • olie til stegning

Pulled chicken

 • 2 store stk. kyllingebryst
 • 2 spsk. tomatpuré
 • 2 tsk. honning
 • 1-2 spsk. soya
 • 3 fed hvidløg

Andet fyld

 • En god mayo, spinat, avocado, peberfrugt, rødløg og persille

Sådan gør du

Spinatvafler

 1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller en blender, så også spinaten blendes helt fint ud
 2. Varm et vaffeljern op og kom lidt olie på
 3. Kom ca. 2/3 dl dej i vaffeljernet og giv vaflen et par minutter
 4. Fortsæt til der ikke er mere dej

Pulled chicken

 1. Tænd ovnen på 225 grader og kom kyllingen i et fad
 2. Bland tomatpuré, honning, soya og revet hvidløg i en skål og smør det ud over kyllingen
 3. Kom et stykke sølvpapir hen over fadet og stil det i ovnen i små 30 minutter (imens kan du lave dine vafler)
 4. Når kyllingen er bagt, trækkes kødet fra hinanden med to gafler

Andet fyld

 1. Klargør dine grøntsager ved at rengøre og snitte peberfrugt, spinat, rødløg, avocado og persille. Smør dine vafler med mayo, kom pulled chicken på og top med det grønne

Bedøm denne ret

Grønne vafler er perfekte til små børn

Vafler er også virkelig gode til de små, både fordi de er dejlige bløde at spise og nemme for helt små børn at holde ved. For de lidt større børn, gætter jeg også på succes, da den grønne farve er lidt spændende (og shrek agtig) ;o) Det her saml-selv-koncept er også hyggeligt. Så kan børnene selv have  indflydelse på det som ligger på netop deres tallerken. Spinatvaflerne er glutenfrie hvis du bruger fuldkornsmajsmel. Dog kan du sagtens erstatte denne type mel til en helt almindelig hvedemel. Evt. gøre dem lidt grovere, ved at ændre til speltmel eller grahamsmel.

grønne vafler
grønne vafler
grønne vafler

Lignende opskrifter

Hvis du er til de her grønne vafler, er du garanteret også til spinatpandekager – Jeg har en virkelig god opskrift her, synes jeg selv. Frem for pulled kylling, har jeg i den blot brugt kylling stegt på panden. Desuden er pandekagerne fyldt med en persilledip og frisk grønt. Ellers har jeg en lignende opskrift på spinatvafler her, men hvor de spises med laks og avocado.

 

Pulled chicken

Det her kyllingekød jeg serverer til mine grønne vafler, – det kan også bruges i andre slags opskrifter. Se f.eks. disse:

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Malene. Jeg mener det er 6 vafler den giver. Måske også 8 🙂 Alt efter hvilket jern man laver dem i

  1. Det kan du sagtens. Frossen spinat indeholder bare mere væske. Så sørg for at presse dette fra inden du bruger det. Eller kom mere mel i 🙂

  1. Hej Rikke. Det tror jeg godt du kan ja. Har dog ikke selv prøvet det, men tænker det ville være fint 🙂

 1. Hejsa sikke en spændende blog. Kyllingen her nægter bare og blive nok og har gjort som der står og kødet er rådt efter tre kvarter nu ved 220..nu har jeg sat varmluft på???
  Jeg glæder mig sådan til at smage ??

 2. Hej Julie. Jeg har lavet denne opskrift her til aften, og de blev vildt gode! Jeg brugte aioli som smørelse og udover den lækre kylling havde vi spirelli-gulerødder, edamamebønner, perberfrugt i tern, syltede rødløg, granatæblekerner og lidt peanuts på. Det var simpelthen så lækkert! Og en fryd for øjet! Tak for en god opskrift <3 Kh. Anne Louise.

 3. FANTASTISK blog du har! Der findes jo et hav af madblogs, men jeg er helt slået bag over af din ? Tusind tak for god inspiration!

 4. Hej Julie,
  Har du prøvet at lave dem som pandekager..??
  Har desværre ikke noget vaffeljern…
  mvh Lise-Lotte

  1. Hej Lise-Lotte 🙂
   Nej ikke lige de her, jeg tror dejen er lidt for tyk til pandekager. Men jeg ville bare tilsætte lidt ekstra mælk, – så dejen bliver lidt tyndere. Så tror jeg helt sikkert det vil virke 🙂

 5. Lækker opskrift. Men bliver kyllingen virkelig pulled efter kun 1/2 time? samt kan man putte den i en stegeso, eller bare i et lille fad?

  1. Hej Line
   Det når at blive bagt, sådan at man kan rive kødet fra hinanden. Men det bliver ikke super saftigt, ved så høj varme med så kort tid. Hvis du har længere tid, vil jeg nok bage det længere tid på svagere varme, men hvis man har travlt med hverdagen, kan løsningen her sagtens lade sig gøre 🙂 Tror både stegeso og fad kan virke.

 6. Kan man bruge alm majsmel? Eller kan man bruge loppefrøskaller evt kombineret med majsmel ?

Vis alle kommentarer (22)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret