Ovnbagte kartofler

Ovnbagte kartofler med timian, bedste tilbehør til så mange retter. De her råstegte kartofler er sprøde og samtidig bløde inden i. De er dejlig saltede og krydrede og så kan de bare spises til så mange slags retter, kød, fisk mm. Se nedenfor hvor jeg kommer med lidt serveringsforslag.

ovnbagte kartofler

Ovnbagte kartofler

 

Her får du min opskrift på bagte kartofler i både, vendt i olie og drysset med krydder. Det perfekte tilbehør til virkelig mange retter. Herhjemme elsker vi kartofler og får det ret tit, både som flødekartofler, kartoffelmos og som ovnbagte kartofler. Vi får meget sjældent (aldrig) helt almindelige kogte kartofler. Jeg synes personligt det er ret kedeligt og lidt melet i det – men kartofler sådan her, det er bare guf.

Ovnbagte kartofler

Opskrift til 4-6 som tilbehør

Forberedelsestid

10-15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Ingredienser

  • 1 kg kartofler (jeg bruger altid økologiske og undgår derfor at skrælle dem)
  • 1/4 dl olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt + lidt peber
  • 1 spsk. tørret timian
  • evt. friske krydderurter (jeg elsker også frisk timian)

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skyl kartoflerne og skær dem i både (jo større både, jo længere tid skal de bage – mine er forholdsvis små)
  3. Kom dem i en frysepose. hæld olie og krydderier ned i posen og vend det godt rundt her i.
  4. Kom det på en bageplade beklædt med bagepapir og bag kartoflerne i mindst 30 minutter. Måske mere, ovne er forskellige. Mine var færdige efter en halv time.
  5. Vend lidt i dem undervejs og tag dem ellers ud når de er gyldne med stegeskorpe.

Bedøm denne ret

ovnbagte kartofler

Serveringsmuligheder

Som sagt er der bare et hav af muligheder for servering til sådanne ovnbagte kartofler. F.eks. er nogle klassikere sådan noget som frikadeller eller hakkebøffer. Hvis du er ude efter kylling, elsker jeg kyllingenuggets, fyldte kyllingebryst eller saltimbocca. Mine nuggets er sprøde og krydrede og med saftigt kyllingekød i midten. Mine fyldte kyllingebryst er med en lækker flødeoste-spinat-citron creme. De her saltimbocca er kalkun eller kylling med salvie og ævle, som vendes i parmaskinke og som ligger og simrer sig lækre og saftige i æblemost. Alle 3 virkelig god opskrifter, hvis jeg selv skal sige det. Sidste ting du bare må prøve, hvis ikke du kender til det – køfte, tyrkiske krydrede oksefrikadeller.

 

Alternativer til de ovnbagte kartofler

Her hjemme er især ungerne og Mads klart mest vilde med de ovnbagte kartofler. Men jeg er nu også ret stor fan af bagte sød kartoffel fritter eller bagt blomkål. To favoritter hos mig. Generelt kan du jo bruge den slags rodfrugter du ønsker frem for kartoffel. Rødbede, pastinak eller persillerod er jo også super lækkert sådan her, med olie og bagt i ovnen. Se feks. min opskrift på sød kartoffel fritter her. Jeg skal også meget snart lave en form for bagte broccoli, måske endda friturestegte med en slags panering på. Det må der komme en opskrift på meget snart.

 

Vild med kartofler

Se også min opskrift på flødekartofler eller kartoffelfrikadeller

bagte kartofler

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret