Rabarberkoldskål

En af mine absolut yndlingsspise her om sommeren er koldskål. Efter en aften med grill og hygge på terrassen, synes jeg, det er en perfekt afslutning at servere sådan en omgang. Og for at drysse endnu mere sommer udover en i forvejen meget sommer-agtig dessert, har jeg lavet den her version med jordbær-rabarberkompot. En rabarberkoldskål. Mums!

Rabarberkoldskål

Opskrift på rabarberkoldskål

 

Koldskålen fik en helt, sart lyserød farve og smagsmæssigt en snert af rabarber. Det er ikke overdøvende, det smager stadig mest “bare” af koldskål. Men man fornemmer lige, at der er rabarber og jordbær på spil. Jeg synes, det var helt perfekt. Du kan sagtens tilføje mere jordbær-rabarbarkompot, hvis du ønsker smagen stærkere.

Koldskål med rabarber og jordbær

Opskrift til 10-12 portioner

Det her giver en stor skål koldskål, så halver evt. opskriften eller inviter venner over.

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

Koldskål

 • 1 liter kærnemælk
 • 1 liter tykmælk
 • 1/4 liter piskefløde
 • lidt citronskal og saft efter smag
 • 2 spsk. vaniljesukker

Rabarber-jordbærkompot

 • 140 g rabarber
 • 140 g jordbær
 • 1,5 dl vand
 • 40-50 g sukker alt efter hvor sødt du ønsker det

Servering

 • Kammerjunker, friske jordbær og mynte

Sådan gør du

 1. Lav først din kompot, så den kan nå at køle af. Skær så lidt som muligt af de røde ender af rabarberne og et stykke af de grønne ender fra. Skyl dem godt og snit i mindre stykker.
 2. Kom dem i en gryde med de frosne jordbær, vand og sukker
 3. Lad det småsimre i små 10 minutter, til det begynder at ligne en kompot.
 4. Giv det en tur med stavblenderen og lad det køle af, mens du laver din koldskål. Du kan evt. komme den ud på en lidt dyb tallerken og stille den på køl.
 5. Pisk fløden til en let skum, bland den og resterende ingredienser i en skål og rør det godt sammen.
 6. Bland koldskålen med den afkølede kompot. Rør det godt sammen, alternativt med en elpisker hvis du synes det bliver nødvendigt.
 7. Server med kammerjunker, friske jordbær og mynte.

Bedøm denne ret

Rabarberkoldskål

Video af rabarberkoldskål

Rabarber koldskål

Hjemmelavede kammerjunker

Hvis du er til en rigtig luksus-omgang rabarberkoldskål, så skal du prøve at toppe den med hjemmelavede kammerjunkere. Det giver simpelthen de mest sprøde og lækre kammerjunkere – helt perfekte oven på din hjemmelavede rabarberkoldskål. De knaser som de købte færdiglavede kammerjunkere, men de her smager bare bedre og af mere. Jeg har også en opskrift på kammerjunkere uden sukker, hvis du er til det.

 

Sundere koldskål

Denne udgave af rabarberkoldskål – og også min opskrift på en helt klassisk koldskål – er ikke ligefrem sund. De er nemlig begge med fløde og vaniljesukker. Hvis du ønsker en lidt sundere version, så har jeg en opskrift på koldskål lavet på kærnemælk, skyr og frosne bær. Den er altså også virkelig god. Og så er den toppet med en crunch frem for kammerjunkere. Du kan jo prøve dig frem og mixe og matche de forskellige opskrifter på koldskål, kammerjunkere og knas lidt på kryds og tværs!

 

Andre dejlige sommerdesserter med rabarber

 

Følg med på Instagram og TikTok

Hvis du kunne tænke dig at følge endnu mere med i mit univers, så kan du klikke lige her, og komme direkte ind på min Instagram-profil. Jeg deler dagligt madinspiration og generelt lidt fra min hverdag og mit familieliv. Du kan også følge med på min TikTok profil og måske blive inspireret af mine madvideoer. Jeg håber, at vi ses derude! 🙂

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret