Kammerjunker uden sukker

Kammerjunker uden sukker. Her er en opskrift på sunde kammerjunker – de her sprøde små småkager man kommer oven på en omgang cremet koldskål. Det er simpelthen en af de beste sommerdesserter man kan få, igær hvis hele baduljen er hjemmelavet. Mine kammerjunker er meget nemme, de smager drøngodt og så er de endda ganske sunde. De er nemlig helt uden sukker. Til gengæld laver jeg en cremet, fed og lidt vaniljesukker holdig koldskål. Men kombinationen er også bare helt perfekt, så det hele ikke bliver vildt sødt.

kammerjunker uden sukker

sunde kammerjunker

Kammerjunker uden sukker, men sødet med honning

 

Kammerjunker er en rigtig sommerspise. Når grillmaden er spist ude på terressen under åben himmel, så er det tid til den ultimative sommerdessert: koldskål med hjemmelavet kammerjunker. Det smager bare så godt og virkelig meget af sommer. Det her er endda ok sunde kammerjunker, de er nemlig fri for hvidt raffineret sukker. De er til gengæld sødet med honning og med en snert af kardemomme. De er lavet på mandler og havregryn og kan derfor sagtens laves i en glutenfri variant. Selvom de er sundere end den klassiske version, smager de bestemt ikke ringere. De indeholder stadig masser af smag, let krydret af kardemommen, let saltede, søde, og så er de sprøde og fedtede.

Kammerjunker uden sukker

Opskrift til 1 bageplade fuld (ca. 20 stk)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 100 g mandler
 • 100 g havregryn (evt. glutenfrie, hvis du vil)
 • 2 store spsk. honning
 • 80 g smør
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. kardemomme
 • 1 æg

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienserne i en minihakker eller foodprocessor og kør rundt, til det er en cremet blendet konsistens. Det kan være din blender bedre kna klare det, hvis du starter med de tørre ingredienser.
 2. Form en masse små kugler, kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir, tryk kuglerne let flade
 3. Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 15-18 minutter, hold øje med dem så de ikke bliver brændte. Lad dem køle på en bagerist
 4. Spis dem med en lækker cremet og iskold koldskål

Bedøm denne ret

kammerjunkere

Glutenfri kammerjunker

Hvis du bruger glutenfri havregryn, er de også helt fri fra gluten. Så hvis du undgår dette, eller kender nogle der gør – så er denne opskrift måske noget for dig. Så ved du også hvad du kan servere næste gang du får gæster, som undgår gluten og måske også sukker.

 

Frysevenlige kammerjunker uden sukker

Du kan sagtens lave ekstra dej, som du gemmer i fryseren. Du kan rulle dem ud til pølser først, så er det virkelig nemt når de blot skal skæres og bages. Du kan også gemme de færdige kammerjunkere i fryseren, så skal de blot have en tur i ovnen igen. Fordelen ved at fryse dem inden de bages er at de ikke får en tur i ovnen to gange og dermed lettere kan blive brændte.

 

Koldskål opskrift

Nu har du opskriften på kammerjunkere. Så mangler du bare en opskrift på en hjemmelavet koldskål. Top gerne med friske bær. Du kan også lave en sundere koldskål med jordbær.

 

Andre lækre søde sager og desserter

kammerjunker uden sukker

Følg med på instagram

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Jeg vil gætte på en lille uges tid, måske lidt længere – men for at de ikke bliver for tørre, vil jeg skyde på en uge 🙂

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret