Sund jordbærkoldskål

Her finder du en slags sund jordbærkoldskål – en sundere opskrift på en koldskål lavet på kærnemælk, skyr, frosne bær, vanilje og lidt sirup. Jeg har desuden toppet koldskålen med friske bær og lidt havregryn chrunch. Du kan selvfølgelig sagtens komme kammerjunker over også. Jeg har en sundere opskrift på kammerjunker her.

sund jordbær koldskålsund jordbærkoldskål

Opskrift på sund jordbærkoldskål med crunch

 

Ok, lige på nuværende tidspunkt er det langt fra sommer. Men hvis nu solen skulle finde på at titte frem, så ville denne portion altså sidde lige i skabet. For mig er en koldskål nemlig et absolut must om sommeren. Men bare fordi der ikke er sol, må man så ikke gerne spise koldskål? Min yndlings koldskål er overhovedet ikke sund, da den indeholder både sukker og fløde. Den har jeg faktisk en opskrift på her: koldskål. Til gengæld har jeg for nyligt kastet mig ud i en sund version, denne jordbærkoldskål som er toppet med Crunch.

Så mangler du et alternativ til den helt søde koldskål, så kig med herunder! Opskriften rækker til ca. 3 personer.

Jordbærkoldskål og havregrynscrunch

Ingredienser

Jordbærkoldskål

 • 4 dl kærnemælk
 • 4 dl skyr
 • 1-2 dl frosne bær (smag & behag)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk agavesirup

Crunch

 • 50 g havregryn
 • 50 g mandler
 • 1 spsk kanel
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk. agavesirup
 • 1 spsk kokosolie eller smør

Sådan gør du

Koldskål

 1. Alle ingredienser blendes og hældes over i en skål.

Crunch

 1. Hak mandler og smelt kokosolien på en pande.
 2. Kom nu havregryn, mandler, salt, sirup og kanel på panden og rist det godt.
 3. Kom drysset på toppen af koldskålen og pynt evt. med lidt friske jordbær og et mynteblad.

Bedøm denne ret

 

Andre glimrende sommerdesserter

 

Følg med på instagram, Facebook og/eller modtag mine nyhedsbreve

Inde på min Instagramprofil kan du følge med i, når der kommer nye opskrifter på min blog. Jeg deler også inspiration til træning og hele træningsprogrammer. Hop ind og følg med, hvis du har lyst til at holde dig opdateret.

Inde på min facebookside viser jeg hver dag et udpluk af opskrifter frem – både nogle af de gamle, som fortjener at blive trukket frem fra gemmerne af og til og de nyeste. Her kan du også gå ind og trykke “følg”, så dukker mine opskrifter ind i mellem op i dit feed.

Sidst men ikke mindst kan du tilmelde dig mine nyhedsbreve (det er helt gratis) og få tilsendt ugentlige madplaner hver fredag med tilhørende indkøbslister.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret