Jordbærkoldskål og havregrynscrunch

Jordbærkoldskål – en sundere opskrift på en koldskål lavet på kærnemælk, skyr, frosne bær, vanilje og lidt sirup. Jeg har desuden toppet koldskålen med friske bær og lidt havregryn chrunch. Du kan selvfølgelig sagtens komme kammerjunker over også. Jeg har en sundere opskrift på kammerjunker her.

jordbærkoldskåljordbærkoldskål

Jordbærkoldskål

 

Ok, lige på nuværende tidspunkt er det langt fra sommer. Men hvis nu solen skulle finde på at titte frem, så ville denne portion altså sidde lige i skabet. For mig er en koldskål nemlig et absolut must om sommeren. Men bare fordi der ikke er sol, må man så ikke gerne spise koldskål? Min yndlings koldskål er overhovedet ikke sund, da den indeholder både sukker og fløde. Den har jeg faktisk en opskrift på her: koldskål. Til gengæld har jeg for nyligt kastet mig ud i en sund version, denne jordbærkoldskål som er toppet med Crunch.

Så mangler du et alternativ til den helt søde koldskål, så kig med herunder! Opskriften rækker til ca. 3 personer.

 

Opskrift på jordbærkoldskål

 • 4 dl kernemælk
 • 4 dl skyr
 • 1-2 dl frosne bær (smag & behag)
 • 1 tsk vaniljepulver
 • 2 spsk agavesirup

 

 1. Ovenstående ingredienser blendes og hældes over i en skål.

 

Crunch

 • 50 g havregryn
 • 50 g mandler
 • 1 spsk kanel
 • 1 tsk salt
 • 1 spsk. agavesirup
 • 1 spsk kokosolie

 

 1. Hak mandler og smelt kokosolien på en pande.
 2. Kom nu havregryn, mandler, salt, sirup og kanel på panden og rist det godt.
 3. Kom drysset på toppen af koldskålen og pynt evt. med lidt friske jordbær og et mynteblad.

 

Andre glimrende sommerdesserter

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret