Rabarber mocktail

Her finder du en opskrift på en bette rabarberdrink, en der kan nydes både med og uden alkohol. Jeg har testet den både uden og med en smule gin som har smag af grape. Jeg må sige at den variant heller ikke var helt dum. Dejlig frisk, boblende, syrlig, sød og bare helt perfekt til sommeraftenerne. Få min rabarber mocktail her.

rabarber mocktail

Rabarber mocktail

 

Rabarber er jo virkelig i sæson nu og det skal da udnyttes. Det er næsten ikke til at undgå at se hvordan de pryder supermarkederne og vokser frem i haverne. Jeg har brugt dem i forskellige opskrifter, bl.a. til en koldskål med rabarber, til de her trifli og til denne her hjemmelavede is. Men jeg har også brugt dem til sådan en drink her. Jeg har kogt rabarber ind med sukker og lavet en slags sirup eller koncentreret rabarbersaft ud af det. Den er så blandet op med æblecider og toppet med lime, isterninger og frisk rosmarin. Du kan også bruge en almindelig danskvand frem for cider. Men denne her søde og syrlige cider er altså ret perfekt i kombination med rabarber

 

Rabarber drink

Opskrift til pr glas

Lav først din rabarbersaft og hav den stående på køl. Den kan holde 4-5 dage og bruges til disse drinks samt til andre gode opskrifter.

Ingredienser

Rabarber-jordbærsaft

 • 140 g rabarber
 • 140 g jordbær (frosne)
 • 50 g sukker
 • 5 dl vand
 • 1/2 vaniljestang
 • 1/2 dl koncentreret rabarbersaft (se opskrift ovenfor)
 • 4-5 isterninger
 • 1-2 skiver lime
 • 1 kvist frisk rosmarin
 • fyld op med æblecider (ca. 1,5 dl)
 • evt. 3 cl gin (vi prøvede en med grapefrugtsmag, fra Kapriol - mums)

Sådan gør du

RABARBERSAFT:

 1. Skyl rabarber godt og skær enderne fra.
 2. Skær dem i små stykker, som kommes i en gryde med jordbær, sukker og vand.
 3. Del vaniljestangen på midten og gem den halve. Flæk den del du bruger og skrab kornene ud. Kom både stang og korn i gryden også.
 4. Varm forsigtigt op og kom låg på gryden. Det skal have 15-20 minutters tid i alt, men må endelig ikke brænde på. Så giv det lav varme og hold lidt øje.
 5. Når det er kogt godt ind i hinanden, skal væsken sies fra. Det er væsken du skal bruge til dine cocktails. Men du kan sagtens bruge det du har tilbage i gryden. Det kan være en fin rabarberkompot som du kan toppe din grød, yoghurt, dine pandekager osv. med.

 

DRINKS:

 1. Kom isterninger i glas og hæld saften over
 2. Kom en skive lime og lidt frisk rosmarin i hver glas.
 3. Fyld op med æblecider.
 4. Hvis du synes, så kom endelig et skvat gin eller hvid rom i også.

Bedøm denne ret

Video af rabarber mocktail

Se andre cocktails her

 

Er du også vild med rabarber

Du kan også prøve at lave en sommerlig lagkage med rabarberkompot. En rabarbertærte går man heller ikke galt i byen med. Min opskrift er med mørdejsbund og marcipan, og den er virkelig god, synes jeg selv og så er den faktisk en af bloggens mest populære opskrifter. Hvis tiden er knap, så kan kaste dig over en klassisk rabarbercrumble. Sådan en kræver vitterligt ikke mere end 10-15 minutters forberedelse – og så skal den bare bages i ovnen i cirka 20 minutter.

 

Instagram og nyhedsbrev

Følg meget gerne med på min Instagram for flere opskrifter og nem mad-inspiration. Her deler jeg både billeder af en masse mad, men også lidt inspiration til træning. Primært nemme hjemmeøvelser. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her. Det er helt gratis og så får du mine madplaner i din indbakke hver uge. Tak fordi I læser med.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret