Aperol spritz med appelsin isterninger

En opskrift på en Aperol spritz med appelsin-isterninger og en grapesirup. Denne drink er dejlig frisk og syrlig. Jeg har lavet kæmpe isterninger med appelsinsaft og en skive appelsin i, der pynter. Det er både fint og giver en godt smag af syre, sødme og friskhed.

Aperol spritz med appelsin isterninger

Aperol spritz med appelsin-isterninger

 

Her er en frisk boblende drink, som kan serveres f.eks. her til jul eller nytår. Den er selvfølgelig også glimrende om sommeren med lidt frisk rosmarin frem for gran. Den består først af de her kæmpe isterninger som er lavet på ren presset appelsinsaft med skiver af appelsin i. Du behøver ikke lave dem så store, men nu havde vi lige nogle isterningeforme, som giver de her kæmpe isterninger og jeg synes det har en ret fed effekt. Hvis du laver små, må du gerne fyldet godt op i glasset. Det er dejligt, hvis din aperol spritz er helt kold, og så smager appelsinen skønt heri.

Aperol spritz

Opskrift til 2 glas

Ingredienser

  • 2 store isterninger af appelsinsaft (2 små appelsiner)
  • ca. 2 dl prosecco
  • 3 spsk. grapesirup (1 hel grape + 1 dl sukker)
  • 6 cl aperol
  • gran eller frisk rosmarin som pynt

Sådan gør du

  1. Start med at lave isterninger: pres appelsinsaft og kom ned i en isterningebakke, gerne så der kommer store isterninger ud af det. Skær også en skive appelsin og kom i. Kom på frys.
  2. Lav så din sirup, hvis du ønsker den i din drink: pres saften fra grape ned i en gryde sammen med sukker. Varm det langsomt op, til sukkeret smelter. Så skal det lige hurtigt op og koge og derefter skruer du ned, så det bare små-simrer i 6-7 minutter eller ind til det har den konsistens du ønsker.
  3. Når dine isterninger er klar, skal drinken laves. I med dem i fine glas. Kom prosecco, sirup og aperol i og top med lidt pyntegrønt.

Bedøm denne ret

Video af Aperol spritz med appelsin isterninger

Grapesirup

Jeg har lavet mig en grapesirup hertil, som blot er saften fra en grape, jeg har presset, og kogt op med sukker. Det giver lidt ekstra syre og samtidig noget sødme. Du kan sagtens bruge en anden slags sirup, hvis du vil.

Aperol spritz med appelsin isterninger

Variationer i drinken

Lav om på isterningerne og brug f.eks. almindelige isterninger af vand, fremfor nogle lavet på appelsinjuice. Du kan også lave dem på saftevand eller andet i den stil. Så kan du erstatte prosecco med en anden slags bobler eller mousserende vin. Grapesirup kan erstattes af anden slags sirup, og pynten kan også varieres.

 

Hvad kan du servere sammen med Aperol spritz med appelsin-isterninger

Du kan jo servere din drink som en starter, når gæsterne kommer eller en sommer på terrassen. Og det vil være skønt med en lille snack til. Det kunne være:

 

Andre bud på forfriskende cocktails

Prøv også denne passionsfrugtdrink eller bramble med hindbær

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både andre desserter og lidt sundere retter såsom aftensmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret