Gin sour med citronsirup

Få her en opskrift på endnu en forfriskende drink, nemlig med gin sour med citronsirup. Den er så frisk, syrlig og forfriskende.

gin sour med citronsirup

Gin sour med citronsirup

 

Egentlig kommer denne drink lidt fra at jeg vil lave en whiskey sour, hvilket jeg gjorde og den kan du finde her. Men så fik jeg lige lyst til at prøve drinken med gin frem for whiskey og det kan man altså virkelig også godt. Jeg kan så også læse mig til at det er en “ting” at drikke gin sour, det vidste jeg ikke – har kun hørt om whiskey sour. Men jeg forstår hvorfor, det er dejlig frisk og lækkert. Syren fra citron, sødmen fra sirup og så de her æggehvider man shaker godt for at få masser af skum på toppen. Se min opskrift herunder og få også en bette video af drinken.

Gin sour med citronsirup

Opskrift til 2 glas

Ingredienser

 • 5 dl gin
 • 1/2 tsk. angostura bitters
 • 2 æggehvider
 • 5 cl citronsirup (2 citroner og 1 dl sukker)
 • godt med appelsinisterninger
 • fyld op med musserende vin eller danskvand

Sådan gør du

 1. Kom isterninger i dine glas, jeg har tilføjet en lille skive appelsin til mine isterninger.
 2. Fyld gin, bitters, æggehvide og sirup i en shaker og ryst godt
 3. Hæld det over isterningerne og top med musserende vin eller danskvand
 4. Pynt med lidt gran hvis du synes

 

Hvis du laver sirup selv:

pres saften fra citron ned i en gryde sammen med sukker. Varm det langsomt op, til sukkeret smelter. Så skal det lige hurtigt op og koge og derefter skruer du ned, så det bare små-simrer i 6-7 minutter eller ind til det har den konsistens du ønsker.

Bedøm denne ret

Video af gin sour med citronsirup

Hvorfor navnet whiskey sour?

Ja hvad jeg kan læse mig til, er det pga. det sure element som citron giver, og så selvfølgelig pga. whiskey. Men i denne drink har jeg jo forsøgt mig med gin frem for whiskey, og det fungerede jo også super. Så nu kalder vi den en gin sour. Jeg kan også læse mig til at Whiskey Sour har rødder, der går tilbage til midten af 1800’erne og blev først dokumenteret i en bartenders guide fra 1862 af Jerry Thomas, en pioner inden for amerikansk bartending. Det er alligevel vildt så mange år de her cocktails går tilbage.

 

Hvad kan du servere til en gin sour med citronsirup?

 

Variationer af gin sour

 1. Lavendel Gin Sour: Tilsæt en lidt tørrede lavendelblomster til din sirup fremfor citron, for en aromatisk og blomsteragtig twist. Så sier du dem bare fra igen bagefter. Hvs du bruger lavendel i din drink, så pynt gerne med lidt blomster også. Ville se så smukt ud.
 2. Agurk og Basilikum: Tilføj nogle skiver agurk og frisk basilikum til shakeren for en forfriskende sommerudgave. Igen kan du pynte med det, sådan nogle tynde skiver agurk på langs, som man ruller sammen og kommer i drinken. Måske endda laver isterninger med rullet agurk i. Det ville da være så fint. Det må jeg prøve

 

Se også andre friske drinks her

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til spændende, grøn mad, som absolut ikke behøver være kedeligt. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste. Retterne er fyldt med gode grøntsager, og maden er smagfuld og børnevenlig.

 

Skål for en smagfuld Gin Sour og gode stunder!

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret