Madinspiration til børn

madinspiration til børn

Madinspiration til børn

 

Jeg er nu flere gange blevet spurgt om jeg ikke vil dele noget børnevenligt mad, mad til børn. Det vil jeg selvfølgelig rigtig gerne. Det kan være lidt svært et definere hvad børnevenligt mad er, børn er jo meget forskellige, så det er ikke sikkert dit barn synes om det mit barn gør. Men jeg vil her dele en masse idéer til hvad du måske kan lokke dit barn til at spise. Jeg har forsøgt at kigge lidt indad, og har derfor valgt alt det mad min dreng er tosset med.

Dog laver jeg sjældent mad kun til Noah, han spiser næsten altid bare det vi spiser, eller vi forsøger i hvert fald at give ham en portion af hvad vi spiser hver aften. Det er så ikke altid det lykkedes at få ham til at spise det. Andre gange får han bare en rugbrød med flødeost eller leverpostej, en omgang havregrød eller lidt kogte grøntsager.
Jeg har tidligere skrevet et lignende indlæg her, hvor jeg kommer med idéer til en 8 mdr. gammel baby

madinspiration til børn
Noget han er vild med er dips. Dips i alle afskygninger, så får han en skål og en ske – og så ryger der altid ret store mængder ned. F.eks. er han vild med guacamole, denne variation med edamamebønner er næsten hans favorit. Han har også fået en ærtedip, en hummus (som kan laves lidt mindre krydret), denne hummus har jeg også en variant af med avocado og edamamebønner, den er altså også ret lækker. Eller du kan lave en bønnedip med pikantost.

Han er også stor fan af kogte grøntsager (lige nu, jeg frygter den ryger snart) En af hans livretter er kogte broccoli, lidt underligt – men ret fantastisk. Jeg koger altid broccolien ret meget, så den suger en masse vand. Det er et hit at suge vandet ud af dem nemlig. Ellers koger jeg ofte gulerødder, sød kartoffel og blomkål. Jeg moser det ikke efterfølgende, men lader ham selv holde ved det.

Noah elsker også avocado, så han får tit et par stykker heraf. Det kunne han ikke lide i starten, men nu er han vild med det. Så hvis der er noget du tror dit barn ikke kan lide, så prøv lige et par gange mere. Måske de ændrer mening.
tærte
Af retter er tærte ret populært, han er ikke så vild med kød. Så jeg har haft størst succes med denne porre, spinattærte (hvor han undgår chorizoen), eller denne med spinat og karamelliserede rødløg (hvor han undgår gedeosten)
madinspiration til børn
Så er der forskellige slags veggiedeller, det er også et hit her hjemme. Både falafler og de her spinatdeller (det er dem jeg har lavet flest gange af alt på bloggen tror jeg, fordi Noah elsker dem).
mad til små børn
Andre retter jeg ved mange børn elsker, men som vi ikke altid har held med her hjemme, er lasagne. Jeg ved de af og til får fiskelasagne i Noahs vuggestue, hvor han glædeligt spiser det, men der sker bare et eller andet når de kommer hjem. Kender I ikke det? Så er det åbenbart ikke så sjovt. Men jeg har en opskrift på lasagne med kylling og spinat her, en med oksekød her og så en fiskelasagne her.
mad til små børn
Andre måder at få fisk i dit barn er en ganske almindelig rugbrødsmad (de fleste børn elsker vel rugbrødsmadder?) med torskerovn eller makrel. Ellers fiskedeller eller tundeller, det plejer også at være ret ok.

Jeg har lidt flere forslag, men jeg gemmer dem lige til næste indlæg. Håber I kan bruge nogle af retterne fra indlægget her og finde lidt madinspiration til børn. God appetit til jeres skønne unger.
mad til små børn
Dette billede er taget af vores fotograf til kogebogen Winnie 🙂

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret