Glutenfri lasagne med kylling

Glutenfri lasagne med kylling, uden mælk og klassiske plader. Men i stedet proppet med grøntsager. Her er en opskrift på lasagne med kylling, spinat og butternutplader – frem for klassiske lasagneplader. Der er en krydret tomatsauce heri og en hjemmelavet monaysauce, lavet på blendede cashewnødder. Så alt i alt en sund lasagne som smager virkelig godt. Håber meget denne glutenfri lasagne kunne friste, og at opskriften lever op til jeres forventninger, hvis man ønsker en lasagne uden mælkprodukter og uden gluten.

glutenfri lasagne
glutenfri lasagne
Lasagne med kylling og spinat, plader af butternut squash og en hjemmelavet monaysauce på cashewnødder. Her er et lidt anderledes bud på en sund og mættende kyllingelasagne

 

Glutenfri lasagne med kylling og spinat

 

Kyllingelasagne med spinat og butternutplader. Et alternativ til den klassiske oksekødslasagne. Ikke at denne skal erstatte, da jeg også elsker den klassiske, men nogle gange er det jo rart med lidt nyt. Denne kyllingelasagne er lidt anderledes og måske en anelse sundere. Der er f.eks. er brugt grøntsagsplader fremfor pastapladerne. Den er også lavet på kylling og spinat frem for oksekød. Desuden er ostesaucen hjemmelavet og er helt uden komælksprodukter, hvis man vælger en ost fra får eller ged i stedet. Denne glutenfri lasagne med kylling smager så godt, og den er nem at lave.

Jeg håber du er lige så vild med denne lasagne som jeg er, den rækker til 6-8 stykker. Den kan sagtens fryses ned og blot tages op og varmes på ny til en anden god gang.

Glutenfri kyllingelasagne med spinat

Opskrift til 6 personer

Her er en lidt anderledes lasagneopskrift. Denne er nemlig med kylling, spinat, en hjemmelavet monaysauce på cashewnødder og så lasagneplader lavet på butternut squash.

Forberedelsestid

25 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

55 minutter

Ingredienser

 • 2 spsk. olie til stegning
 • 1 løg
 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 gulerødder
 • 450 g kyllingebryst (inderfilet)
 • 1 dåse hakket tomat
 • 1 spsk. tomatpuré
 • 1 spsk. oregano
 • 1 lille tsk. salt + lidt sort peber
 • 80 g cashewnødder (jeg brugte saltede)
 • 1 dåse kokosmælk
 • 1 tsk. revet muskatnød
 • 70 g parmesanost eller en fåreost eller gedeost (hvis du undgår mælkeprodukter)
 • 1/2 butternut squash eller almindelige lasagneplader
 • 125 g frisk spinat
 • 1 lille dl rasp til toppen (glutenfri)

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader (jeg brugte varmluft)
 2. Hak løg, riv hvidløg fint og riv gulerødder groft
 3. Kom olien på en dyb pande og svits grøntsagerne af her i
 4. Kom kylling ved og vend det rundt i 5 minutters tid, til kyllingen har taget dit farve
 5. Tilsæt så hakket tomat, tomatpuré, oregano og salt og peber og lad saucen simre lidt imens du laver monaysaucen og klargør dine plader.
 6. Kom cashewnødder, parmesanost, muskatnød og kokosmælk i en blender og giv det en tur til du har en cremet sauce.
 7. Skær din butternut I tynde skiver (jeg skræller den ikke, men skyller den blot)
 8. Skyl spinaten og lad den duppe af på et viskestykke
 9. Nu skal lasagnen samles. Kom et lag kyllinge-sauce i bunden, dernæst monaysauce, frisk spinat og slut med butternutskiver. Gentag til du har brugt alle elementerne og top med lidt rasp
 10. Bag lasagnen i ovnen i små 30 minutter

Bedøm denne ret

lasagne med kylling
spinatlasagne med kylling
Kyllingelasagne
slagne med kylling

Sund glutenfri lasagne

Monaysaucen er lavet på cashewnødder, parmesan og kokosmælk. Parmesan er jo lavet af et mælkeprodukt, så hvis du gerne vil køre den helt mælkefri eller “kofri”, så kan du bruge en machego ost i stedet. Det er en fåreost. Det hele skal blot i blender, så ikke noget med opbagt sauce her. Den er ganske sund med en masse grøntsager og netop uden de klassiske plader (der i stedet er erstattet af butternut squash). Man kan måske frygte at butternutpladerne ikke suger væske som almindelige pastaplader gør. Så lasagnen derfor går hen og bliver vandet. Men det synes jeg slet ikke er tilfældet. Faktisk synes jeg at squash-pladerne smager og føles lidt fede i konsistensen, hvilket fungerer rigtig godt. Ift. squashen, har jeg blot valgt at købe en økologisk og skylle den godt. På den måde slippe for at skrælle den først.

 

Brug gerne almindelige plader i din lasagne med kylling

Hvis du synes kombinationen med spinat og kylling lyder rigtig god, men at butternutpladerne skræmmer dig. Ja så bruger du selvfølgelig bare klassiske lasagneplader. Dog skal du være obs på at lasagnen skal have en smule længere tid i ovnen så (måske 45 minutter i stedet).

 

Andre lasagne opskrifter

Hvis du er vild med denne kyllingelasagne, er du sikkert også til en helt klassisk lasagne med oksekød, har jeg sådan en opskrift her. Eller hvad med en variant med laks og spinat? Du kan også prøve noget lidt anderledes og lave lasagneruller. Jeg har en opskrift her med kylling og en spinat-flødeoste creme, hvor det hele er dækket i en krydret tomtsauce.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil her for flere opskrifter og madinspiration

Kommentarer

 1. Den smager så godt den her. Virkelig cremet og lækker 😋 Har også prøvet at lave den med Light kokosmælk og den blev stadig super god. Jeg bruger som regel hakket kylling og skiftevis butternut og lasagneplader.

  1. Hej Corrina. Tak for din kommentar, det er jeg glad for at høre! Lyder som en god idé med hakket kylling, og at skifte mellem butternut og lasagneplader 🙂 kh Julie

  1. Du har helt ret 🙂 Det er også mistolkende. Jeg havde godt nok skrevet i ingredienslisten at man kunne skifte parmesan ud med fåreost eller gedeost. Men nu har jeg prøvet at skrive tydeligere at der er mælk i parmesan. Tak for at være obs 🙂

  1. Ja det kan du sagtens. Dog er der lidt mere væske i det frosne, så jeg ville lige hælde kogende vand over spinaten og efterfølgende presse det fra igen inden det bruges 🙂

 2. Jeg har tidligere lavet opskriften på lasagne fra jeres bog – og vil meget gerne lave den igen til gæster i aften. Nu står jeg desværre bare og har mistet opskriften. Ligger den her på din blog et sted? Jeg kan nemlig ikke huske, om den var med kylling eller oksekød – blot at den var enormt lækker ?

 3. Hejsa. I uge 30 madplan linker kyllingedeller til lasagnen . ?Kan du sende det rigtig link- vil gerne prøve jordbærsalaten og kyllingedeller etc.

  1. Det kan du selvfølgelig have helt ret i, jeg mener den store pakke. Så har ændret opskriften til 125 g 😉 Tak!

 4. Nøørj hvor den smagte godt.
  Tror du man kan bruge søde-kartofler i steder for butternut? Tænkte bare at man kan få flere skiver fra kartoflen end butternut.

  1. Dejligt du kunne lide den 🙂 Tjoe det tror jeg da faktisk godt du kan, de minder jo ret meget om hinanden de to ting 🙂 Meld endelig tilbage hvis du forsøger dig med det 🙂

 5. Hvilken fin idé! Jeg har en enkel gang før prøvet at lave lasagne med græskar – det gik helt galt. Og så turdes jeg ikke prøve igen. Men nu kan det være, jeg skal give din opskrift et forsøg!

  1. Hej Linn. Jeg synes nemlig også det kan blive vandet og kedeligt. Men denne her variation er jeg ret meget fan af 😀 Prøv den, jeg håber du kan lide den. 🙂

 6. Uhh, det lyder lækkert!
  Tror du, et hokkaido-græskar kan bruges? 🙂
  Tak for en dejlig blog med lækre opskrifter!

  1. Åh godt spørgsmål, det giver måske en lidt anden smag og konsistens. Men gætter faktisk på at man godt kan 🙂

Vis alle kommentarer (29)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret