Sunde kyllingedeller med sommertilbehør

Så er der en ny kyllinge-opskrift til jer, lavet i samarbejde med De 5 Gaarde. Denne gang har jeg brugt deres Frijsenborg kyllingebryst til at lave de her sundere nuggets. Jeg ved snart ikke om jeg skal kalde dem kyllingenuggets eller kyllingedeller, de er nemlig hverken paneret og friturestegt – men heller ikke lavet med hakket kyllingefars! Vi går med navnet sundere kyllingenuggets.
Jeg har hakket kyllingen i små tern og blandet med det bl.a. æg og majsmel, så man kan forme dem og stege dem på panden. Det er en ret ny måde at spise kylling på (i hvert fald her hjemme) og det fungerer super godt og er virkelig børnevenligt. De små kan nemlig sagtens selv sidde og holde ved dem og bide af dem uden at de smuldrer.
Man kan jo variere smagen i dellerne, jeg skal helt sikkert prøve dem af igen med andre krydderurter og andre krydderier. Her har jeg valgt at komme fetaost og frisk dild i. Jeg har brugt glutenfrit majsmel, da jeg synes det giver en god smag, konsistens og fin farve til dem. Men man kan helt sikkert sagtens bruge andet mel eller havregryn i stedet.
Her blev til ca. 15 nuggets, og vi spiste dem sammen med denne jordbærsalat, denne ærtedip og bønnefritter. Sundt, mættende og skønt sommermad.
 

Sundere kyllingenuggets

 

 • 260 g kyllingebryst i skiver
 • 2 æg
 • 2 spsk. creme fraiche
 • 3 store spsk. fuldkornsmajsmel
 • 100 g fetaost
 • 1 bundt frisk dild
 • 1 godt drys salt og peber
 • (godt med) olie til stegning

 

 1. Skær kyllingebrystfileterne ud i små tern og kom dem i en skål sammen med æg, creme fraiche, majsmel og smuldret feteost
 2. Hak dilden og kom ved
 3. Drys med salt og peber og rør godt rundt
 4. Kom olie på en pande og varm den op
 5. Steg dine kyllingenuggets et par minutter på hver side ved middel-høj varme.
 6. Server evt. med lidt frisk dild henover
Ift. bønnefritterne, hældte jeg blot en pose grønne bønner på en bageplade beklædt med bagepapir, kom lidt olie, salt og peber over, og bagte dem ved 225 grader i 20 minutters tid.

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret