Jordbærtærte

Jordbærtærte er min absolutte yndlingskage. Der er ligesom bare lidt af det hele. Min opskrift på jordbærtærte indeholder en sprød og smørfyldt mørdejsbund, en lækker marcipancreme, et tyndt lag mørk chokolade, en vaniljecreme og selvfølgelig en masse friske bær. Denne her tærte er virkelig nem, den indeholder få ingredienser og man kan stort set ikke lave fejl i opskriften. Håber I kan bruge min jordbærtærte opskrift

Jordbærtærte

Jordbærtærte
Jordbærtærte med mørdejsbund, vaniljecreme, chokolade og friske bær

 

Jordbærtærte

Opskrift til 8 stykker

Forberedelsestid

30 minuter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

45 minutter + køletid

Ingredienser

Mørdejsbund

 • 200 g hvedemel
 • 70 g flormelis
 • 1/3 tsk. salt
 • 75 g smør
 • 1 æg

Marcipancreme

 • 150 g marcipan
 • 50 g smør
 • 50 g sukker
 • 1 æg

Vaniljecreme

 • 1 pose vaniljecremes-pulver
 • 400 ml mælk

Chokolade og bær

 • 60 g mørk chokolade
 • 1 bakke friske jordbær
 • 1 håndfuld friske blåbær

Sådan gør du

 1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 2. Start med at lave din mørdejsbund: Kom mel og flormelis i en skål og kom så smør herned. Smuldr smørret godt ind i melet og tilsæt ægget og salt. Mas det sammen med hænderne og pres bunden ud i en tærteform. Kom bunden i ovnen og bag det i små 10 minutter imens du laver din marcipancreme:
 3. I skålen kommes nu marcipan, æg, smør og sukker. Pisk det sammen med en elpisker og kom det over bunden som netop har bagt i de her små 10 minutter. Bag yderligt 5 minutter og tag så formen ud af ovnen og lad det køle af
 4. Bræk chokoladen i mindre stykker og læg dem rundt omkring på den varme bund, så det smelter. Smør det ud over bund+marcipancreme.
 5. Nu skal vaniljecremen laves: for den nemme version pisk pulver og mælk sammen og lad det køle af i køleskabet i 15 minutter. Når bunden er kold og vaniljecremen er fast, smøres cremen forsigtigt ud over bunden
 6. Top med friske bær og stil den på køl til kagen er dejlig kold.

Bedøm denne ret

 

Jordbærtærte med marcipan

Jeg siger jer denne jordbærtærte har været længe undervejs. Jeg tror jeg har givet den 5 forsøg, da denne her vaniljecreme bare blev ved med at drille mig. Nu har jeg lavet en meget nem version, som ikke driller. En som jeg håber alle kan være med på.

 

Idiotsikret opskrift på jordbærtærte

En marcipancreme som er bagt en lille smule, så den stadig er saftig og snasket. Et tyndt lag chokolade for at give lidt kant. En kagecreme som blot er købepulver man rører op med mælk (ekstrem nemt og idiotsikret metode, hvis man som mig sejler rundt i de her kagecreme) og så selvfølgelig en masse friske bær.

nem jordbærtærte

Lidt om en skilt vaniljecreme

Denne her jordbærtærte opskrift har været lang tid undervejs. Utrolig lang tid. Sidste sommer var min plan at få den forbi bloggen her, men efter min jordbærtærte blev lavet, skrevet ned og taget billeder af – var jeg bare ikke helt tilfreds. Det var cremen som drillede mig, da den var for tynd og flydende. Jeg havde lavet en creme med cremefraiche, flødeost, vanilje og citronskal, den smagte fantastisk. Men var bare ikke fast nok. Jeg ændrede lidt i opskriften og tænkte at nu måtte den da være perfekt. Men først sidst på sommeren var jeg klar til at teste igen og her var der jo snart ikke flere jordbær i butikkerne.

Så jeg gemte opskriften til en ny sommer dukkede op. Så for en måneds tid siden fandt jeg opskriften frem igen og gik atter i gang. Jeg forestillede mig at det var super nemt med sådan en opkogt vaniljecreme. Jeg har f.eks. aldrig haft problemer med den creme jeg har i fastelavnsbollerne her. Men det er åbenbart meget sværere at lave en kold vaniljecreme. Én der ikke skal bages, men sætte sig i køleskabet og oven på kagen. Den skilte bigtime.

 

Godt med hjælp fra jer på Instagram

Jeg handlede det hele ind igen og gav den et mere forsøg. Den skilte igen og jeg gav op. Så jeg skrev lidt ud efter jeres hjælp på min instagram. Mange af jer foreslog at jeg bare skulle købe pulver til kagecreme og piske det op med mælk. Så det har jeg forsøgt nu og det fungerer. Den skiller ikke! Meen.. jeg synes nu godt man kan smage at det er en købecreme og ikke en hjemmelavet. Den hjemmelavet smager langt bedre. Dog er denne her løsning super smart og nem. Og hey, man kan jo tilsætte lidt eksta vaniljepulver til cremen hvis det er.

 

Næste forsøg skal være med en ostecreme, som en cheesecake

Næste gang vil jeg dog gå tilbage til cremefraiche-flødeoste cremen og blot tilsætte lidt husblas. Så det bliver som i denne cheesecake. Det er jeg sikker på bliver den aller bedste løsning. Alligevel vil jeg dele denne opskrift med jer. En jordbærtærte som trods alt var super nem og som har den perfekte bund, marcipancreme, chokoladelag og friske danske sommer-jordbær. Håber den kan bruges.

Jordbærkage

Jordbærtærte

Andre lækre søde sager

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Denne må jeg prøve!
  Er jordbærtærten lige så god på 2. dagen, så den kan laves dagen i forvejen?🤞🏻
  Mvh. Maria

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret