Cheesecake med oreos, lime og mælkechokolade

Cheesecake er en fantastisk kage og denne er dedikeret til en helt bestemt person. Nemlig min lillesøster, min allerbedste veninde og verdens bedste moster: Min søster er sådan én der altid er der for én, hun har hjulpet til med ungerne og alt muligt andet sindssygt mange gange. Hun skal nu være mor til min allerførste nevø, og jeg glæder mig helt sindssygt. Så da vi skulle holde babyshower for hende, skulle hun klart have sådan en sag her. Ostelagkage er nemlig hendes yndlingskage. Så nu håber jeg også I kan bruge min cheesecake opskrift.

cheesecake med lime
Cheesecake med oreos-bund, en flødeostecreme med lime, mælkechokolade og hindbær til toppen

Cheesecake med lime og oreo

Opskrift til 8-10 stykker

En lækker cremet, fast og iskold cheesecake med masser af limesmag. Bunden er med oreos og kagen er toppet med mælkechokolade og friske hindbær

Forberedelsestid

45 min

Tilberedelsestid

8 timer

Samlet tid

8-9 timer.

Ingredienser

Bund

 • 100 g mandler
 • 100 g oreos
 • 50 g smør

Ostecreme

 • 200 g flødeost
 • 200 g cremefraiche
 • 1 dl fløde pisket til skum
 • 1 spsk. vaniljesukker
 • 2 lime (skal og saft)
 • 40 g flormelis
 • 3 stk. husblas

Chokolade og pynt

 • 100 g mælkechokolade (eller mørk)
 • friske hindbær
 • evt. et par plade citronmelisse eller mynte

Sådan gør du

 1. Start med at tænde ovnen på 200 grader, kom mandlerne ind og bag dem i 10 minutters tid
 2. Kom dem i en blender med oreos kiksene og blend det til mel.
 3. Kom smørret i og blend igen
 4. Pres bunden ud i en springform (min måler 20 cm), som du evt. kan smøre med smør eller komme et stykke bagepapir i.
 5. Stil bunden på køl
 6. Lav imens cremen ved at blande flødeost, cremefraiche, let pisket fløde til en skum, vaniljesukker, skal og saften fra begge limefrugter og flormelis
 7. Kom husblas i en skål med koldt vand og lad det ligge i 10 minutter. Pres derefter vandet fra og kom de bløde husblas blade i en skål, og ind i mikrobølgeovnen, lad det smelte (det tager kun et par sekunder)
 8. Tag nu lidt af cremen fra og kom det i en ny skål, her i rører du det smeltede husblas i. Kom det tilbage til den store portion igen og rør godt
 9. Hæld cremen over bunden og stil det atter på køl – jeg kom lidt vitavrap over formen, uden at det rører kagen
 10. Næste dag smelter du chokoladen over vandbad og hælder den ud over kagen, kør den helt ud til kanten så det løber lidt nedover
 11. Pynt med hindbær og server

Bedøm denne ret

 

Opskrift på Cheesecake med kiksebund

 

I lørdags holdt vi en lille surprice fest for min søster – en dag jeg virkelig havde glædet mig til. Festen blev holdt hos os og jeg havde kreeret denne sag til hende – hendes yndlings hjemmebag.

Min opskrift på cheesecake er super nem og den er simpelthen bare så god, hvis jeg selv skal sige det. Den er lavet på en bund af bagte mandler, blendet med oreos og en klat smør. Cremen er på flødeost, vanilje og masser af limeskal og saft. Så er der et lag mælkechokolade hen over og kagen er pyntet af med lidt friske hindbær. Den smager helt fantastisk og er en kage jeg selv bager igen og igen

Ostelagkage
cheesecake

Hvor længe kan cheesecake holde sig?

Jeg synes kagen er super god dagen efter og måske også to dage efter Der efter begynder den at falde en smule sammen. Men kan skal jo gerne stå nogle timer, så den kan nå at sætte sig. Så du kan med fordel lave den dagen inden den skal spises. Hvis du ønsker en super skarp og smuk kage, når den serveres kan du jo vente med chokoladelaget. Dette kan komme på lige inden servering.

 

Søsterkærlighed – lidt om hende denne cheesecake var til

Min søster er 9 år yngre end mig, og blev født i 1997 midt i vores forældres skilsmisse. Selvom jeg kun var 9 år på det tidspunkt, følte jeg på en eller anden underlig måde at jeg skulle agere mor for hende, når vi var hos min far. Derfor blev jeg meget hurtig “voksen” dengang og fik fra første sekund af Thereses liv et enormt stærkt bånd til hende. Efter jeg fik børn er vores bånd blot blevet endnu stærkere, og der går ikke en eneste dag hvor jeg ikke enten ser eller snakker med hende. Så for dig, min lillebitte lillesøster, der nu skal igennem livets største oplevelse, nemlig at blive mor. Må du naile det for vildt, du har så meget kærlighed at give videre og jeg er sikker på du bliver verdens bedste mor.

 

Hvis du også elsker cheesecake, så lur lidt på de her opskrifter

Mangler du flere idéer af den slags kager, som kunne være super fine på f.eks. et fødselsdagsbord. Så tjek min chokoladelagkage ud. Ellers er min citronkage med hvid chokolade og marcipan også en bid af himlen. Selvfølgelig skal du også have opskriften på de bedste bløde fødselsdagsboller

 

Instagram:

Følg meget gerne med på instagram for flere madbilleder og madinspiration

Kommentarer

 1. Jeg vil lige følge på på det med husblassen (har heller ikke mikrobølgeovn). Skal husblassen ikke i en varm masse for at smelte? Vh Karen

  1. Jo det skal nemlig smelte – hvorfor jeg også kommer det ind i mikrobølgeovnen. Men det kan da helt sikkert også gøres i en gryde tænker jeg 🙂 Kh. Julie

 2. Sikke en fin ostekage.
  Hvor mange personer er den ca til, og hvilken størrelse form brugte du?

  1. Hej Anette. Mange tak skal du have. Jeg synes man kan få 8 fine stykker ud af den. Så alt efter hvor meget folk spiser, vil jeg mene her er nok til 6-8 personer. Formen mener jeg er 22 cm i diamater. 🙂

  1. Hej Dorthe. Så kan du sagtens bruge varmt vand du ligger det i nogle minutter og derefter tager det op og vrider væsken fra og så bruger det:)

 3. Den ser så lækker ud! og MÅ prøves! Men hvorfor skal der være husblas i?? (Spørger, fordi jeg før har lavet cheesecake uden husblas og det virkede fint…) :o)

  1. Jeg tror cremen her er for tung til at stivne uden, jeg er ret sikker på den ville falde sammen uden, desværre. Så skal du lave en anden type creme (lidt som tiramisu) hvor man pisker æggeblommer. Det kan nok holde, men så ville jeg stadig ikke “turde” at komme chokolade og bær over, da det tynger. Håber du får lavet dig en lækker kage 😉

Vis alle kommentarer (12)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret