Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager er de her små tykke luftige pandekager, som allerhelst skal nydes med masser af sirup. Min amerikanske pandekager opskrift er nem og hurtig, og den giver 17-18 styks

Amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager som er luftige og smager så godt

Opskrift amerikanske pandekager

Her er min opskrift på nemme amerikanske pandekager. De er meget hurtige at lave, da det blot er at piske ingredienserne til en pandekagedej sammen i en skål og stege dem i fedtstof. Man kan lave amerikanske pandekager med kærnemælk, jeg har blot brugt almindelig mælk til disse. Eller faktisk har jeg brugt havredrik, men kan kan sagtens bruge komælk også. Jeg har desuden givet min pandekagedej godt med vaniljesukker og salt, for at give dem en masse smag. Her kunne du også tilsætte lidt citronskal og saft, det smager virkelig også skønt i pandekager.

Amerikanske pandekager

Opskrift til 17 små pandekager

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 2 æg
 • 3 dl hvedemel
 • 2 spsk. sukker
 • 1/2 tsk. salt
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2,5 dl mælk
 • 1 tsk. bagepulver
 • olie eller smør til stegning

Sådan gør du

 1. Del æg op, så hviderne kommes i en skål og blommerne i en anden
 2. I den med æggeblommerne kommer du resterende ingredienser i. Pisk det sammen
 3. Æggehviderne pisker du stive og vender dem forsigtigt over i dejen. Bevar luften i dejen
 4. Steg 3 af gangen i smør. De skal kun have omkring et halvt minut på hver side på middel-høj varme
 5. Hold dem varme i en stak på en tallerken med staniol over

Bedøm denne ret

 

Brunch pandekager

De her små tykke pandekager er geniale til brunch, hvis man skal holde fødselsdag eller lignende kan man sagtens bage dem dagen inden gæsterne kommer. Så er det blot at varme dem op inden de kommer på bordet. De kan nu også snildt spises kolde. Men jeg er sikker på de er et hit på brunchbordet.

 

Hurtige amerikanske pandekager

Hvis du er ude efter hurtige amerikanske pandekager, er dette en opskrift for dig. Du kan med fordel stege 3-4 på samme tid, for at få det til at gå endnu hurtigere. Hvilken pande til amerikanske pandekager? Jeg har en flad pande uden kanter, en pandekage-pande faktisk. Den er genial til alle slags pandekager, men også til frikadeller, bøffer, kylling, veggiedeller og andet uden sauce. De manglende kanter gør det virkelig nemt at stikke paletkniven ind under pandekagerne, hvorfor man også kan bruge hele pladsen på panden. De er ikke nødt til at begrænses til midten af panden.

 

Fyld til pandekagerne

Server meget gerne klassikeren: sirup til dine amerikanske pandekager. Eller lige så klassisk flormelis. Du kan også spise marmelade, friske bær, en nutella eller is her til. Jeg har f.eks. en lidt sundere nutella her og en sundere marmelade her.

 

Varianter af amerikanske pandekager

Min pandekage opskrift er meget klassisk uden nogle smagsvarianter tilsat. Men jeg har en masse forslag til hvad du kan putte i. Som tidligere nævn kan du tilføje (økologisk) citronskal og saft, det smager så godt og kan bruges sammen med birkes i dejen. Birkes giver også lidt knas. Du kan også tilføje blåbær, chokoladestykker, appelsinskal, kanel, kardemomme eller stødt ingefær. Det er bare med at være kreativ, hvis du ønsker at skeje lidt væk fra den klassiske variant.

 

Andre dejlige pandekageopskrifter

 

〈 Pandekagedej – godt tyk i det 〉

amerikanske pandekager

amerikanske pandekager

amerikanske pandekager

Kan man lave amerikanske pandekager med havregryn?

Ja det kan man sagtens. Du kan enten vælge at blende havregrynene, så de bliver til havremel. På den måde er konsistensen stort set lig hvis du bruger hvedemel. Men næringsindholdet bliver lidt anderledes. Her vil du få lidt mere fuldkorn for pengene. Du kan også komme hele gryn i uden at blende, så du får mere bid og en grovere form for pandekager. Dog vil jeg bruge lidt mel også, da dejen bindes bedre sammen med brug af mel.

 

Kan man lave sunde amerikanske pandekager?

Ja som lige nævnt, kan man jo tilføje havregryn. Man kan stege i olie frem for smør og spise en sundere nutella til frem for at hælde en masse sirup over. Man kan undlade sukker i opskriften eller søde med agavesirup eller kokossukker i stedet. Du kan også erstatte hvedemel med grahamsmel.

 

Kan man lave amerikanske pandekager med kærnemælk?

Ja det kan du sagtens. Kærnemælk er lige en tand tykkere i det, så vær opmærksom på at du måske skal bruge lidt mere af dette fremfor almindelig mælk. Kærnemælk har en super lækker syrlig smag, så det fungerer rigtig godt i pandekager.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

  1. Hej Sandra. Det kan du godt, men så er den nok ikke helt så luftig. Det her med at skille hvider og blommer og piske det luftigt – det har ikke en effekt hvis man laver dejen dagen inden, tænker jeg ikke 🙂 Det skal nok blive til pandekager, men tror dog ikke de bliver helt så luftige. Kh. Julie

  1. Det tænker jeg sagtens de kan ja. Jeg kan være lidt i tvivl om hvor meget af luften i dem der ryger. De er nemlig meget lette og luftige i det de er færdigstegt. Gad vide om de stadig er det efter en tur i fryseren. 🙂

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret