Vafler opskrift

Vafler som er godt sprøde (i hvert fald når de er nybagte), og som smager hammergodt. Jeg lavede en flødeis med solbær, som jeg serverede til. Den opskrift deler jeg også meget snart. Men her kan I starte med at få min bedste opskrift på vafler

Vafler

vafler
Vafler opskrift – min bedste opskrift på klassiske gammeldags vafler

Vafler

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 50 g havregryn
 • 180 g hvedemel
 • 1/3 tsk. salt
 • 1 tsk. bagepulver
 • 50 g sukker
 • 100 g smeltet (og let afkølet) smør
 • 2 æg
 • 200 g græsk yoghurt (eller skyr eller cremefraiche)
 • 2 dl vand
 • smør til stegning

Sådan gør du

 1. Pisk dejen sammen med en elpisker
 2. Kom lidt smør i et vaffeljern (lidt til hver omgang) og steg dine vafler
 3. Læg dem til side på en rist ind til stakken er færdig og spis med is, marmelade, flormelis eller hvad du ellers foretrækker

Bedøm denne ret

 

Vafler opskrift

 

Min opskrift på vafler er super nem. Det er blot at blande alle ingredienserne i en skål og piske det sammen. Jeg har brugt græsk yoghurt og vand til min vaffeldej, men du kan også sagtens bruge mælk i stedet. Vil du gerne lave vafler uden mælk – altså fri fra mælkeprodukter, kan du også sagtens bruge havredrik. Jeg har desuden bagt mine på hvedemel og havregryn, men her kan du sagtens nøjes med melet. Havregrynene giver lidt fylde, mæthed og fuldkorn til vaflerne.

 

Hvad kan man servere til vaflerne?

Jeg har lavet mig en hjemmerørt is, som jeg snart deler opskriften på. Vi spiste denne og så lidt marmelade og friske bær til vores vafler. Men du kan også spise en lemoncurd til, det er super lækkert. Eller måske en hjemmelavet lidt sundere nutella.

 

Kan man bruge vaflerne som madvafler?

Ja det kan man godt, dog vil jeg undlade sukkeret så. Så har man en ret klassisk opskrift på helt klassiske vafler der kan bruges til det salte køkken også. Du kan også komme spinat i dejen, hvis du skal bruge den til kød, falafler eller lignende. Jeg har en opskrift på virkelig gode spinatvafler her.

 

Andre opskrifter på vafler

Ud over denne opskrift på vafler, har jeg en del andre her på stedet. Tilføj gerne lidt kakao til din vaffeldej, så får du nogle fine brune kakaovafler frem. Jeg har også en opskrift på chokoladevafler her, som er ganske sunde – hvorfor jeg også har kaldt dem babyvenlige vafler. Se også min opskrift på glutenfrie snickersvafler eller mine bananvafler med kardemomme.

vafler  vafler

Hvordan får man sprøde vafler?

Der skal både smør og sukker i dejen, for at de bliver rigtig sprøde. Så sørg for at komme begge dele i din vaffeldej. Der skal også smør i selve jernet. Selvom der er ok meget smør i dejen, hænger de stadig fast i vaffeljernet, hvis du ikke burger fedtstof her også. Der ud over er det en god idé at lade vaflerne køle af på en rist ved siden af hinanden, frem for at ligge dem i en bunke på en tallerken. De gør hinanden lidt bløde i det, når de ligger oven på hinanden.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

 

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret