Mormordressing til salat

mormordressing

Mormordressing til salat

 

Her er en yderst simpel spise, måske noget der kunne være en idé til et tapasbord, en buffet eller bare som tilbehør til aftensmaden. Det lyder måske som en virkelig underlig kombination det her, salatblade og piskefløde – men måske det er de store kontraster som faktisk gør det virkelig godt. Jeg synes det smager vanvittigt godt at blande noget så sundt, sprødt og friskt med noget så fed og sød – som en piskefløde jo er. I min flødedressing kom jeg rigeligt af citronskal i for at gøre den frisk og så toppede jeg det hele med ristede pinjekerner. Håber I vil denne klassiske salat med mormordressing en chance, her er nok til 3-4 hvis den indgår som en del af et større bord.

 

Opskrift på mormordressing

Se den simple salat og klassisk mormor dressing her

Mormordressing og salat

Opskrift til 2-4 som tilbehør

Forberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

10 minutter

Ingredienser

Dressing

  • 1/2 dl piskefløde
  • skal fra knap 1 citron + 2 tsk. af saften
  • 1/4 tsk. sukker
  • 1/4 tsk. salt

Salat

  • 1 hjertesalat
  • 1 lille håndfuld pinjekerner (gerne ristede)

Sådan gør du

  1. Skyl salaten og dup den tør, anret på en tallerken
  2. Bland fløde, citron, sukker og salt i en skål og hæld det hen over salaten
  3. Rist pinjekernerne let på en tør pande og drys dem over salaten

Bedøm denne ret

mormordressing
mormordressing

Hvad kan du spise til salat med mormordressing?

Det er godt som tilbehør til et stykke godt kød evt sammen med en form for kartofler. Man kan sagtens komme lidt ekstra i salaten, hvis den skal være knap så simpel. F.eks. lidt agurk, avocado, blåbær eller grape. Det er jo en meget simpel salat, så den egner sig ret godt som en tilbehørssalat. Her kommer lidt forslag til kød og til kartofler.

 

Andre lækre simple salater

Hvis du har brug for flere simple salater, f.eks. hvis du gerne vil servere en ekstra end denne med mormordressing – så kommer der lidt forslag her. De er alle gode som tilbehørssalater, f.eks. til et godt stykke kød, kartofler og et glas vin i weekenden.

 

Instagram

Følg meget gerne med på min Instagramprofil for mere mad-inspiration og nemme opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret