Sød kartoffel fritter

sød kartoffel fritter  sød kartoffel fritterSød kartoffel fritter er et tilbehør vi får meget ofte her hjemme. Jeg elsker det. Det er både sødt og salt i sin smag og konsistensen er også virkelig lækker blød.

 

Sød kartoffel fritter

 

Opskriften er måske ikke verdens mest kreative eller opfindsomme. Man kan sågar diskutere om det overhovedet er en opskrift, da det simpelthen er så nemt. Ikke desto mindre er det en fantastiske spise og et fantastisk tilbehør. Måske er det også netop derfor jeg elsker det, – fordi det er så nemt og hurtigt.

Sød kartoffel fritter kan spises sammen med rigtig meget. Helt klassisk får vi det ofte sammen med lidt kyllingefileter eller en hakkebøf. Gerne sammen med en simpel salat (min favorit) og / eller en slags dip – måske en græsk tzatziki. Her blev til en skål fuld (3-4 personer som tilbehør)

Sød kartoffel fritter

Opskrift til 3-4 personer som tilbehør

Et skønt tilbehør som supplement eller erstatning for almindelige kartoffelbåde i ovnen eller friturestegte pommes fritter.

Forberedelsestid

5-10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

  • 3 søde kartofler
  • 3 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. tørret timian

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader

Skyl de søde kartofler. Behold bare skrællen på, men fjern evt. pletter.

Skær dem ud i pommes frit størrelse og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir

Kom olie over og drys med salt og timian

Bag I ca. 20 minutter

Bedøm denne ret

Billederne her er fra en dag for en måneds tid siden, hvor jeg grillede sammen med mine Collab kollegaer (Emma og Maria). Vi fik hjemmelavede gourmet hotdogs og lækre vegetar burgere. De her sød kartoffel fritter var et af de mange tilbehør vi lavede den dag. Fritterne kan godt fryses ned, hvis ikke I spiser dem alle – og så varmes op igen en anden god gang. Jeg synes dog det er virkelig sjældent der er noget at gemme, da de altid forsvinder hver og en.

Børnevenlige

Sød kartoffel fritter er yderst børnevenlige. Begge mine unger elsker dem. Har man helt små børn, kan man jo undlade at krydre dem. Dog er de klart bedst med godt med salt og krydder, som modspil til den ellers søde smag. Jeg har brug salt og timian, men oregano, rosmarin eller en helt anden slags krydderi kan også sagtens bruges. Drys evt. også med parmesan, hvis du er til dette.

Håber du kan bruge min opskrift på et glimrede alternativ til friturestegte pommesfritter. Eller til ovnbagte kartoffelbåde.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret