Sød kartoffel rösti

Sød kartoffel rösti er et glimrende tilbehør, som er lidt et alternativ til kogte kartofler til maden. Man kan både lave dem med almindelig kartofler og med søde kartofler, som jeg har gjort her. De søde kartofler rives og blandes med æg, havregryn, lidt krydderier mm. De steges i godt med olie og nydes sammen med f.eks. kød, en slags dip og salat. Jeg kommer med forslag nedenfor. Men først får du min sød kartoffel rösti opskrift.

sød kartoffel rösti

Sød kartoffel rösti

Sød kartoffel rosti

Opskrift til 4-6 persoer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

10-15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

 • 2 søde kartofler
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 æg
 • 2 tsk. salt
 • 1 dl havregryn
 • 1/2 dl HUSK loppefrøskaller

Sådan gør du

 1. Skræl de søde kartofler og riv dem groft.
 2. Hak løg og hvidløg og kom ved
 3. Saml ovenstående med æg, havregryn og loppefrø og kom salt ved.
 4. Steg dem i godt med olie

Bedøm denne ret

 

Forslag til servering

Egentlig er disse jo en form for alternativ til andet kartoffeltilbehør. Så frem for at koge eller bage kartoflerne, kan du lave rösti. Dog vil jeg lige slå et slag for en klassisk flødekartofler også. Wauw jeg elsker det. Nå men de her sød kartoffel rösti kan serveres sammen med kød, dips og salater. Jeg kommer med lidt forslag her:

 

sød kartoffel rösti

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. De er familievenlige, grønne og der medfølger altid indkøbsliter

Kommentarer

 1. Vil oplyse gram på de søde kartofler, da jeg bruger øko og så bliver jeg i tvivl om du mener 2 af de mega store alm ?

  1. Hej Ruth. Det kan jeg da virkelig godt forstå du spørger om 😉 Det er en gammel opskrift, og jeg har faktisk ikke lavet den i et stykke tid. Men må da vist lige få den afprøvet igen, så jeg kan svare dig på det. Kh. Julie

 2. Jeg tænker, at man kan bruge hampefrø eller chia frø i stedet. De er desuden meget sunde p.gr.a. deres olier.

 3. Jeg tænker, at man måske kan bruge hampefrø eller chia frø i stedet. De suger også godt og er dertil meget sunde p.gr.a. deres olier.

  1. Hej Kristine 🙂 Ja det kan du godt, men de suger rigtig meget væske – så de er ret nyttige. Ellers skal du bare bruge flere havregryn, eller sørge for at presse alt væsken ud af de søde kartofler først. Bare så dejen ikke bliver for våd 🙂

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret