English muffins

De bedste english muffins finder du lige her. Synes selv de blev som helt ægte english muffins er, både i smag, konsistens og ja også udseende. Smager super godt og de er virkelig nemme at bage. Nedenfor kommer forslag til hvad du kan bruge dem til. Få også opskriften nedenfor.

english muffin

English muffins

English muffins

 

Du kan bruge engelske muffins blot som en morgenbolle som kan nydes med en klat smør på, eller måske denne sunde nutella eller en hjemmelavet sund marmelade med chia. Som billdet viser nedenfor, kan man også lave sig en egg benedict til morgenmad. Den består af en delt english muffin, dækket af røget bacon eller skinke, pocheret æg og hollandaisesauce. Ja som du nok kan se, så mangler hollandaisen på min egg benedict. Den kiksede for mig, og efter tredje forsøg, så måtte jeg simpelthen lige tage en pause 😀 Underligt nok, når den før har siddet lige i skabet. Men sådan er det nok med den slags sauce.

Sååå en opskrift på egg Benedict må I vente lidt med.. Men i mellem tiden kan I så prøve min opskrift på english muffins, jeg lover jer de er gode! Opskriften rækker til 12 stk. english muffins. De kan sagtens fryses, så du kan med fordel fryse dem ned du ikke får brugt, så har du altid lige en morgenbolle eller bagværk klar til at lave en gang egg benedict.

English muffin

Opskrift til 12 styks

Tilberedelsestid

60 minutters hævning, 15 minutters bagetid i alt

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Ingredienser

 • 3 dl mælk (jeg brugte havredrik, men brug blot hvad du har)
 • 50 g smør
 • 25 g gær
 • 1/2 tsk. salt
 • 1 spsk. sukker
 • 400 g hvedemel
 • 100 g grahamsmel

Sådan gør du

 1. Kom 1 dl af mælken sammen med smørret i en skål og varm det kort i mikrobølgeovnen til smørret er helt blødt
 2. Kom det i en røremaskine sammen med de 2 sidste dl mælk, gær, salt og sukker og rør til gær er opløst
 3. Kom melet i lidt af gangen og rør godt. Først ved lav omdrejning, så melet ikke sprøjter over det hele.
 4. Skru så gradvist op og giv dejen 6-7 minutter ved høj omdrejning
 5. Kom en opklippet frysepose + et hviskestykke over skålen og lad dejen hæve her i på køkkenbordet en times tid.
 6. Tænd ovnen på 175 grader.
 7. Rul dejen ud på et meldrysset bord, den skal være ca. 1 cm tyk, så skal ikke rulles særlig meget ud. Stik den størrelse boller ud, du ønsker. Min udstikker er 5-6 cm i diameter.
 8. Pensl de udstukkede boller med lidt vand og vend dem i polenta (majsgryn)
 9. Tag en pande frem og kom 1 spsk. smør på. Steg bollerne i 60-90 sekunder på hver side med middel-høj varme. De må gerne blive sprøde og gyldne, men skal selvfølgelig ikke blive brændte. Jeg havde plads til 6 stk. på panden.
 10. Flyt første omgang over på en bageplade med bagepapir. Gentag med de sidste 6 stk. på panden og endnu en spsk. smør til stegning
 11. Over på pladen med dem også og så lige en tur i ovnen for at få dem gennembagt i midten ogå. Jeg gav mine 10 minutter i ovnen efterfølgende.
 12. Køl af på en rist og nyd med smør eller som på billeder (opskrift i indlæg)

Bedøm denne ret

morgenmadsmuffin

English muffins på brunchbordet

Disse herligheder kan jo sagtens gå som en del af et lækkert brunchbord, enten som morgenbolle, eller du kan lave egg benedict på forhånd, sammen med andre lækre brunch anretninger. Det kunne være en eller flere af følgende:

english muffin

Følg med på Instagram

Du kan også følge med på mine profiler på sociale medier, hvis du har lyst. Her deler jeg mere af min hverdag og familieliv, samt bag om kulissen af opskrift udviklingen/produktionen. Du kan følge mig på Instagram lige her. Eller min Facebook profil lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret