Bananpandekager

Opskrift på bananpandekager, virkelig nemme og simple små sunde pandekager. Vi bager faktisk ret tit pandekager hjemme hos os, det smager jo bare hammergodt og så er det bare så hyggeligt. Så i hvert fald en gang (måske også flere) om ugen hygger vi med pandekager og oftest er det den klassiske Rasmus klump pandekage. Her på det seneste er jeg dog begyndt at servere bananpandekager i stedet, da de lige er dén tand sundere og ungerne elsker dem.

bananpandekager

Bananpandekager

 

Her er min opskrift på meget nemme bananpandekager. De kan laves både i en blender, hvor alt blot blendes sammen. Du kan også sagtens blot bruge en skål og dine håndkræfter. Opskriften rækker til en stak på 12-13 små pandekager, man spiser vel omkring 4 hver. Server evt. med flormelis og marmelade, med frisk frugt eller med sirup, hakket mørk chokolade og mandelflager. Jeg kommer også med flere serveringsmuligheder nedenfor. Her får I lige opskriften først.

Bananpandekager

Opskrift til 2-3 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10-15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Ingredienser

  • 2 bananer
  • 2 æg
  • 50 g havregryn
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • et drys kardemomme
  • et drys salt
  • smør til stegning

Sådan gør du

Du kan enten bruge en maskine til dejen: en blender, minihakker eller foodprocesser. Du kan også sagtens lave de her bananpandekager med håndkraft.

Hvis du laver dem med maskine, skal det hele blot blendes sammen.

Hvis du laver dem med håndkraft, mos da bananen ud i en skål først. Tilsæt så resterende ingredienser og rør sammen

Steg 3-4 a gangen på en pande i lidt smør, vend efter 1 minuts tid.

Bedøm denne ret

bananpandekager

Flere serveringsmuligheder

Du kan også servere en hjemmelavet marmelade eller sundere nutella her til. Det er ret lækkert med chokoladecremen og så tynde bananskiver hen over. Ellers er der selvfølgelig altid muligheden med lidt vaniljeis.

 

Lav gerne dobbeltportion og frys ned

Vi laver ofte dobbeltportion, når først vi er i gang. Enten bliver de spist dagene efter som en lille snack, når ungerne ikke kan vente på maden. Ellers kan de sagtens fryses og tages op igen senere.

 

Brug dine bananpandekager til madpakken

Som overskriften siger er bananpandekager et hit i madpakken, eller hvis man skal på skovtur. De er virkelig gode at have med, hvis man f.eks. skal køre langt. De sviner ikke rigtig, de fedter lidt – men jeg synes de er til at styre når ungerne sidder med dem på bagsædet. Man behøver heller ikke noget på, de kan sagtens bare tages med som de er.

 

Smagsvariationer

Der er et hav af muligheder for at gøre de her bananpandekager anderledes. Man kan komme hakket mørk chokolade i dejen, man kan komme blåbær i dejen. Man kan tilføje mere krydderi, f.eks. kanel. Man kan bruge appelsinskal eller citronskal, sidstnævnte fungerer virkelig godt med lidt blå birkes også. Man kan også bruge en form for ost i dejen, f.eks. hytteost eller mascarpone, i så fald vil jeg dog også supplere med lidt mel.

bananpandekager

bananpandekager

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret