Kringle med marcipan

Kringle med marcipanremonce i midten, og hasselnøddeflager og perlesukker på toppen. Denne opskrift på hjemmebagt kringle er den bedste jeg har kreeret nogensinde. Brødet er super blødt, smørfyldt, sødt og saftigt, med en svag smag af salt også. Dejen er super nem og elastisk at arbejde med. Fyldet er en marcipanremonce, som giver noget virkelig lækkert til både smag og konsistens til den hele kage. Jeg håber, meget I har lyst til at prøve min kringle opskrift.

Kringle
Kringle med marcipan i midten, som er toppet med hasselnøddeflager og perlesukker.

Kringle med marcipan

Opskrift til 10-12 stykker

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

90 minutter

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

Kringledej

 • 25 g gær
 • 3 dl mælk (eller havredrik)
 • 65 g smør
 • 1 lille tsk. salt
 • 3 spsk. sukker
 • 1 æg
 • 550 g hvedemel

Remonce

 • 150 g marcipan
 • 130 g smør
 • 100 g sukker
 • evt. rosiner

Toppen

 • 1 sammenpisket æg
 • 1 håndfuld hasselnøddeflager
 • 2-3 spsk. perlesukker

Sådan gør du

 1. Start med at lave dejen til din kringle: smuldr gær ned i en skål (jeg bruger en røremaskine til at røre dejen)
 2. Varm mælk og smør op så det bliver lunkent, og hæld det over i skålen, rør rundt til gær er opløst
 3. Tilsæt salt, sukker og æg og rør let rundt
 4. Kom melet i og ælt igen. Dejen skal være elastisk og slippe kanterne, så er den for våd – tilsæt lidt mere mel. Rør dejen godt i 6-7 minutter.
 5. Klip en frysepose op og kom denne over skålen samt et viskestykke, og lad dejen hæve i skålen i 45 minutter.
 6. Imens kan du lave din remonce, ved at blande marcipan, smør og sukker i en anden skål
 7. Når dejen er hævet til dobbeltstørrelse, rulles den ud til en stor firkant.
 8. Remoncen smøres ud i midten (tilsæt evt. rosiner også, hvis du vil) og dejen rulles som en roulade, kom plastikposen og viskestykket over og lad dejen efterhæve i 30 minutter
 9. Tænd ovnen på 200 grader varmluft
 10. Du kan sagtens undlade næste step, men jeg synes det giver et ret fint og anderledes look: klip i kringlen i små hak i begge sider. Ikke så du klipper igennem, men bare så man åbner lidt ind til midten.
 11. Pensl med et sammenpisket æg og drys med hasselnøddeflager og perlesukker
 12. Bag i midten af ovnen i ca. 15 minutter til den er gylden

Bedøm denne ret

Opskrift kringle

Her er opskriften på den ultimative gammeldags kringle. Den eneste opskrift, man behøver, og den jeg for evigt vil ty til, når min fars yndlings kage skal på bordet igen. Jeg har tidligere bagt kringler, men det er som om der altid er gået et eller andet galt. I virkeligheden tror jeg, jeg har været for næring med smørret tidligere. Denne gang sad den bare lige i skabet, og alt spillede. Den blev apropos min far, lavet til fars dag – hvor gaven til ham var sådan en basse her. Han er manden, der har alt, men noget hjemmebagt går altid rent ind.

 

Kringle med remonce

Man kan sagtens fylde den med rosiner, mandler, chokoladestykker, og hvad man ellers synes. Jeg holdt denne udgave ret simpel og brugte kun en marcipanremonce, altså marcipan, smør og sukker. Du kan også supplere med krydderier som kanel, kardemomme, stødt ingefær eller vanilje. Her blev til to kringler ud af opskriften, nok til 10 store stykker. God fornøjelse med opskriften og bon appetit.

Kringle med marcipan

Kringle med remonce

Hvordan laver man kringle?

Det er egentlig okay nemt at lave kringle, du laver først en blød smørfyldt dej. Jeg bruger en røremaskine til at røre min dej ud på, da det sparer en for en stor del af arbejdet. Maskinen formår også at gøre dejen elastisk og smidig. Jeg bruger stort set samme opskrift til dejen som til kanelsnurrer, kardemommesnurrer, fødselsdagsboller og den slags. Dejen hæves og rulles ud. Så smører man en remonce ud over, men hvordan laver man remonce? Min er lavet med marcipan, og smør og sukker. Men du kan også nøjes med smør og sukker – brug blot lidt ekstra så i stedet for marcipanen. Når fyldet er lagt på midten af kringlen, foldes den og klippes.

 

Hvorfor klippe den?

Det her med at klippe, kan man sagtens lade være med. Jeg synes blot det gav et lidt sjovt og anderledes look til min kringle. Se i videoen hvordan.

 

Kan jeg lave en koldhævet kringle?

Ja, hvis du skal servere din kringle som en del af en brunch om morgenen f.eks. Kan du sagtens lave den koldhævet i stedet. Så slår du blot dejen sammen om aftenen og bruger koldt mælk og halvt så meget gær. Næste morgen kan du rulle den ud og ellers blot fortsætte som fremgangsmåden her. Så sparer du lidt af den arbejdstid der er ved at starte fra punkt nr. 1. Jeg er nemlig sikker på at denne her kringle vil passe perfekt ind i brunchmenuen. Se evt. andre brunchidéer lige her.

 

Video af kringle

Kan den fryses?

Sagtens. Den bliver på ingen måde dårligere af en tur i fryseren. Så varmes den blot op igen, når du tager den frem. Bum, så er der lidt til kaffen på ingen tid. Faktisk synes jeg også kringlen er het udemærket 1-2 dage efter den er bagt. Ofte bliver den slags gærdejskager tørre, men jeg synes faktisk kringlen her holder sig ganske frisk i en frysepose på bordet. Du kan jo evt. give den en tur på brødristeren.

Se også min opskrift på hindbærsnitter, amerikanske pandekager eller verdens bedste romkugler.

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Bagt med store forventninger, men skuffede. Alt for meget dej. Måtte lune i microovn og spiste den med smør. Måske rulles ud til 3 stænger og med dobbelt portion remonce

  1. Hej Ingeborg.
   Øv, det er jeg da virkelig ked af at høre. Det er ikke min egen oplevelse og har heller ikke hørt andre sige det. Men beklager din oplevelse. Jeg får den testet igen, så jeg er sikker på at mængden passer. Det er lang tid siden jeg sidst har bagt den, så måske jeg skulle prøve den igen. Håber ikke jeg har skræmt dig væk. Du er meget velkommen til at blive hængende i hvert fald!

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret