Birchermysli med kerner

Birchermysli med kerner, frø, havregryn, æbler og vanilje. Denne morgenmad smager seriøst godt. Især med en omgang sprød granola på toppen og lidt friske bær. Birchermysli er en kold køleskabsgrød, som gerne skal stå og trække et par timer inden den spises. Her får I min opskrift som rækker til 3-4 portioner. Den kan sagtens stå i køleskabet minimum 3 dages tid. birhcermysli med kerner

Birchermysli med kerner, æbler og frø

 

Jeg har allerede en opskrift her på siden på bircher mysli og den elsker vi her hjemme. Kæmpe storforbrugere faktisk, der er næsten altid en bøtte i køleskabet. Men, jeg har længe gerne vil prøve en lidt anden udgave. Den vi plejer at lave er ret simpel, med smag af kanel, kardemomme, vanilje og æble. Den er uden særlig meget “bid” den er faktisk bare med havregryn. Det gør den også enorm børnevenlig, og den mine unger vil foretrække frem for denne her. Men til voksne måske, så ville jeg gerne lave en udgave med meget mere næring, bid og fylde. Så i denne version har jeg kommet en masse kerner og frø i og jeg synes det fungerer genialt. Den blev præcis hvad jeg ønskede, at blive kastet tilbage til en morgenmadsbuffet på et lækkert hotel i Berlin. Den er sådan som jeg tænker en ægte autentisk birchermysli skal være. Nu er jeg spændt på at høre hvilken der er din favorit, denne her birhermysli med kerner og masser af bid. Eller denne udgave som er mere tynd i konsistensen og uden så meget knas.

Birchergrød

Opskrift til 3-4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

stå og træk 2 timer

Samlet tid

2-3 timer i alt

Ingredienser

 • 60 g havregryn
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 stor spsk. lys sirup
 • 15 g kokosmel
 • 15 g græskarkerner
 • 15 g solsikkekerner
 • 15 g hørfrø
 • 15 g chiafrø
 • 15 g hampefrø
 • 25 g rosiner
 • 1 nip salt
 • 1,5 æble
 • 3 dl havredrik eller almindelig mælk
 • 200 g græsk yoghurt (jeg bruger 2 %)

Servering

 • en omgang sprød granola
 • friske jordbær
 • lidt granatæblekerner

Sådan gør du

 1. Æbler skæres i små tern, ellers kommes det hele blot i en bøtte og rodes godt rundt i.
 2. Stil på køl et par timer, gerne natten over.
 3. Rør igen og server med de toppings du elsker mest. Jeg brugte lidt granola, lidt friske bær og granatæblekerner

Bedøm denne ret

Hvilken slags nødder og kerner kan jeg bruge her i

Jeg bruger en hulens masse kerner og frø i min birchergrød. Jeg ville gerne gøre den så sund, mættende og nærende som muligt og nu havde jeg lige en del på lager. Men man kan selvfølgelig sagtens justere op og ned, så det passer til ens lager. Den mængde kerner og frø jeg har brugt her i opskrift, svarer til den mængde væske jeg også bruger. Så hvis du bruger samme gram af hver, kan du blot skifte ud som du synes. Måske skrue op for gryn og ned for frø, gør som det passer dig. Vær dog opmærksom på at chiafrø trækker godt med væske. Så bruger du ekstra chiafrø, skal der muligvis også lidt ekstra mælk her i.

 

Andre bud på toppings oven på din birchermysli med kerner

Hvis ikke du har en granola, kan du blot komme lidt hasselnødder, mandler eller hvad du synes over. Du kan skifte jordbær ud med andre friske bær, bananstykker, æble, kiwi eller sådan. Passionsfrugt vil også være lækkert oven på. Grøden kan også sagtens spises uden toppings, men jeg synes at den sprøde granola gør det godt sammen med den cremede kolde køleskabsgrød.

 

Holdbarhed i køleskabet for birchermysli med kerner

Din birchermysli med kerner og frø kan sagtens stå nogle dage på køl. Sørg for at komme et låg på din bøtte eller beholder og rør let i den inden du serverer den. Men 3-4 dage tænker jeg fint, den kan stå på køl.

 

Andre bud på lækre slags morgenmad med ske

 

Besøg gerne min instagramprofil

Det foregår lige her.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret