Chiliolie

Chiliolie med tomatpuré og hvidløg. Den perfekte topping til salater, i madpandekager, til falafler, kebab og en masse andet

chiliolie

Chiliolie

 

Jeg delte forleden opskriften på dressingen i plastikbøtten dér, nemlig en hvidløgsdressing eller kebabdressing om man vil. I samme omgang lavede jeg også en opskrift på en chiliolie. Begge dele er simpelthen helt geniale til pizza, pitabrød og en masse andre retter. Her får I denne opskrift samt specifikke forslag til hvad den kan bruges til. Håber det var lige den opskrift I stod og håbede faldt ned fra himlen.

Chiliolie

Forberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

5 minutter

Ingredienser

 • 50 g tomatpuré
 • 2 dl olie
 • 1 spsk. Chiliflager
 • 1/2 fed hvidløg
 • Lidt salt og peber
 • 1 tsk. sukker

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienser i en blender, minihakker eller food processor og giv det en tur til det er helt samlet/blandet.
 2. Kom på et lille glas og stil i køleskabet eller brug den med det samme

Bedøm denne ret

Holdbarhed for chiliolie

Den kan sagtens holde sig nogle uger i køleskabet den olie her. Især hvis du sørger for at hælde den på et helt rent og skoldet glas.

 

Tilføj bagte peberfrugter

Du kan grille nogle peberfrugter, som du kommer med i blenderen. Så får du en lidt tykkere olie, som nok mere går for at være en dip eller pesto så. Men det smager også hammer godt og knap så stærkt. Det er blandt andet genialt til pastaretter. Hvis du prøver det, så tag 1-2 peberfrugter som du fjerner kernerne i. Skær dem ud i stykker og kom dem i ovnen med olie over til de bliver bløde. I med dem sammen med resterende i blenderen og bum, en lækker peberfrugtpesto. Vend pasta rundt i det og server med cherrytomater, feta, ristede pinjekerner og frisk basilikum.

chiliolie

Brug din chiliolie til

 • pitabrød, ganske oplagt. Evt. med falafler i, køfte eller kebab.
 • pizzaer, f.eks. denne salatpizza hvor jeg har lavet en slags big mac dressing til. Her kan du sagtens skifte denne ud med en kombi af denne her hvidløgsdressing og så nogle dråber af denne chiliolie. Ellers til denne pizza med bresaola og soltørret tomat
 • I sandwiches og bagels – på samme måde som i pitabrød, kunne det være lækkert sammen med kebab, køfte eller falafler. Især i en kombination med hvidløgsdressingen.
 • pastasalater, især hvis du kommer bagte peberfrugter i olien, så den heller ikke er helt så stærk. Se “opskrift” ovenfor.
 • i madpandekager sammen med en masse grønt og falafler f.eks.

 

Andre slags dressinger og dips

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret