Chili sauce – opskrift på sød chili sauce

Chili sauce med masser af sukker i og limesaft, så den bliver dejlig sød og dermed perfekt til asiatiske retter, sprøde friturestegte ting og sager og nogle salater. Jeg har samlet både tips og tricks og en masse serveringsmuligheder i indlægget her.

chilisauce

chili sauce

Chili sauce – opskrift på sådan en sag

 

En chili sauce er super nem at lave og den passer til rigtig mange forskellige retter. Her på billedet er den serveret med mine fornyligt udgivne løgringe. Sådan en chili sauce kan laves på lidt forskellige måder. Nogle bruger både vand og eddike og en smule Maizena, mens andre bruger udelukkende eddike hertil. Jeg kan også se at hvidløg går igen i manges chili sauce.

Jeg har ikke brugt jævning her til og jeg synes faktisk den fik en fin fyldig konsistens. Til gengæld har jeg brugt godt med lime her i. Det synes jeg står vildt godt til den søde sauce.

Her er nok til et par uger i køleskabet (det holdt vores), vi serverede den til de her løgringe og chili cheesetops og den blev ikke spist op. Så resten blev gemt til denne her nudelret en uges tid eller to efter.

Sød chili sauce

Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

17 minutter

Samlet tid

22 minutter

Ingredienser

  • 0,5 dl eddike
  • 0,5 dl vand
  • 100 g sukker
  • 1 lime (saften)
  • 1 lille rød chili (hvis den er stærk, brug kun en halv)

Sådan gør du

  1. Hak chili fint, undlad kernerne
  2. Kom det i en gryde med eddike og vand, sukker og limesaft (og evt. lidt skal hvis du synes)
  3. Kog hurtigt op og skru derefter ned.
  4. Lad det stå og hygge sig ved svag varme i 17 minutters tid.
  5. Køl af og server

Bedøm denne ret

chili sauceTip: kom revet hvidløg i, evt. revet ingefær eller skallen fra din lime. Så det ikke kun er saften.

 

Brug din sød chili sauce til

 

Andre dressinger og dips

Prøv også en hjemmelavet aioli, som er mayo blandet med revet hvidløg – simpelt og genialt. Ellers har jeg her en opskrift på min favorit guacamole, en humus eller en bagt peberfrugtcreme med feta: haydari.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret