Børnevenlige retter vol 2

Børnevenlige retter vol 2 er endnu et indlæg hvor jeg har forsøgt at komme med inspiration til børnvenlig mad med masser af grøntsager.

børnevenlige retter vol 2

Børnevenlige retter vol 2

 

Jeg delte for et par uger siden et indlæg med børnevenlige retter. Der var rimelig stor efterspørgsel på de her pluk-selv retter, hvor tingene er opdelte og hvor ungerne spiser mest muligt. Jeg kiggede alle mine opskrifter igennem og kom frem til en ordentlig badulje af børnvenlige retter, også mere end rigeligt til et enkelt indlæg. Så nu er der gået lidt tid, og jeg tænker godt I kan klare en omgang mere.

 

Hvordan gør jeg de enkelte retter mere børnvenlige

I indlægget nævnte jeg lidt om de overvejelser jeg gør mig, for at få børnene til at spise godt. Det kan I læse mere om her, men et par stikord derfra er at dele maden op, altså gøre det mere overskueligt for dem. Det har jeg i hvert fald erfaret virker, de spiser simpelthen meget mere. Hav børnene med i madlavningen og lad dem smage på maden undervejs, endnu et par tips som virker her – jeg uddyber dem begge i indlægget. Nu til de næste udvalgte hits til børn (i hvert fald mine børn). Her er lidt mere børnevenligt mad, som glider ned uden problemer.

 

Børnvenlige retter vol 2 – familiefavoritter

 • frikadeller og fiskefrikadeller, – jeg ville servere stuvet hvidkål, ristet rugbrød og syltede rødbeder til dellerne, dog springer ungerne hvidkålen over. Til fiskefrikadellerne vil jeg lave en remo selv og servere rugbrød og citronskiver til. Igen tror jeg ungerne vil foretrækker en købt remoulade til, desværre.
 • ristaffel eller kylling karry (det er vel lidt det samme), men her vil ungerne spise kyllingen, ris, måske en smule sauce (men ikke de stegte grøntsager – det gider de ikke). Til gengæld er de vilde med de toppings vi får til, som peanuts, rosiner, bananer, æble, mango mm.
 • pølsemix er en omgang pasta jeg har vendt i en hjemmelavet ketchup / tomatsauce, her er desuden lidt pølser og grøntsager i retten. Grøntsagerne gider de ikke, men man kan jo servere lidt rå grøntsager ved siden af.
 • clubsandwich, igen serverer jeg det i små skåle – så man selv kan sammensætte. Jeg laver ofte blomkålsbrød og disse spiser de faktisk uden brok. Man kan smøre dem med karrydressing og ketchup, komme kylling, bacon og spejlæg i og ellers snuppe det grønt man ønsker. De undlader nogle gange dressingen og andre gange ikke. Ellers tager de ikke salatblade, rødløg og tomater. Men alt andet spiser de.

 

Se også indlægget omkring hvordan jeg får flere grøntsager i mine unger

Eller dyk ned i BLW, en metode vi brugte til at gøre Arthur nysgerrig på maden da han var helt lille. 

 

Flere udvalgte børnevenlige retter

 • red thai coconut – en gryderet som også fint glider ned. Minder lidt om en omgang kylling i karry. Her spiser de kyllingen (som har saucen på sig), og de spiser ris og peanuts.
 • nuggets – kæmpe succes her hjemme og noget der er i super høj kurs. Derfor er de også på menuen ofte. Jeg serverer tit en fyldig salat til (som kun os voksne gider), og lidt gnavegrønt og pasta til ungerne.
 • fajitas – her har vi en omgang tortillaspandekager med kylling i en marinade bagt sammen med peberfrugter og rødløg. Serveret med guacamole og tzatziki. Ungerne spiser tortillas og de tager kyllingen. I stedet for de bagte peberfrugter, får de rå. I stedet for guacamole får de avocado og i stedet for tzatziki får de agurk. Jeg ligger bare lidt tid side fra starten når jeg alligevel er i gang.
 • saltimbocca med kalkun eller kylling. En måde at gøre sine kyllingebryst lidt mere spændende. Jeg kommer æble og salvie ind i dem, svøber dem i skinke og lader dem simre i æblemost. Det smager seriøst bare godt. Ungerne esker dem også, godt nok piller de æblet og salvie ud inden i. Men pyt, de får stadig lidt til smagsløgene frem for at spise kylling uden noget smag.
 • pikant kylling – sidste ret jeg vil fremhæve som en familiefavorit. Denne ret er en slags gryderet i fad, hvor mine unger spiser kylling, ris og lidt af saucen. Som altid med de her gryderetter gider de ikke de tilberedte bløde grøntsager, hvorfor jeg ofte serverer deres rå. Det skal nok komme med de bagte grøntsager en dag.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder, opskrifter og børnevenlige retter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Hvor er det dejligt at høre at mine børn ikke er de eneste der ikke gider bagte og kogte grøntsager. Godt råd med at lave rå grøntsager ved siden af.

  1. Hej Christina
   Bestemt ikke! Det er med at finde nogle tricks, der kan lokke lidt grønt i dem på andre måder 😉
   Kh Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret