Pikant kylling i fad fra vores kogebog

Pikant kylling i fad med grøntsager og en cremet sauce. En børnevenlig ret som smager mildt og skønt. Det er samtidig super nemt med retter i fad, da de blot passer sig selv i ovnen. Lidt forberedelse inden og så kan man lægge sig på sofaen imens det bager.

pikant kyllingpikant kyllingPikant kylling er både en af bloggens mest populære opskrifter. En af de opskrifter som jeg tagges i på Instagram alleroftest og en af vores familiefavoritter der hjemme.

 

Pikant kylling i fad med grøntsager og en cremet sauce af hakket tomat, pikantest og fløde

 

Pikant kylling i fad er en virkelig lækker hverdagsret, som er nem, ganske sund og en stor favorit herhjemme. Idag vil jeg nemlig gerne dele en af mine yndlingsopskrifter fra vores kogebog, nemlig denne pikant-kylling-i-fad.

Retten minder lidt om den klassiske familievenlige ret “koteletter i fad”, men er bare med kylling fremfor gris. Saucen er også lidt anderledes, da der i denne er pikant flødeost, masser af hakket tomat, chili, hvidløg og madlavningsfløde. Jeg er tossset med det, især sammen med lidt ris og med sprød parmaskinke og friske krydderurter til toppen.

 

Børnevenlig pikant kylling i fad

Retten er yderst børne- (og mande) venlig, og bliver spist med stor tilfredsstillelse her hjemme af både Mads og Noah ;o) Her er nok til 2 dage i streg, hvis man er en lille familie med 1-2 børn. Varm blot maden op dagen efter og gør hverdagen super nem for jer selv. Tilsæt meget gerne endnu flere grøntsager til retten, næste gang vil jeg komme broccoli, gulerødder og porrer i retten også. Retten kan sagtens fryses.


Pikant kylling i fad

Opskrift til 6 personer

Pikant kylling i fad. En ret der kunne minde ret meget om den klassiske familievenlige ret “koteletter i fad”, men er bare med kylling fremfor gris. Saucen er også lidt anderledes, da der i denne er pikant flødeost, hakket tomat, chili, hvidløg og madlavningsfløde. Jeg er tossset med det, især sammen med lidt ris og med sprød parmaskinke og friske krydderurter til toppen.

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

30 min

Samlet tid

45 min

Ingredienser

 • 600-700 g kyllingebryst
 • 1 spsk. olie
 • 2 forårsløg
 • 2 peberfrugter
 • 250 g champignon
 • 3 fed hvidløg
 • 2-3 cm frisk chili (gerne mere hvis du kan lide det krydret)
 • 3 spsk. paprika
 • 1 dåse hakket tomat
 • 150-200 g flødeost (pikantsmag)
 • 1/2 liter fløde (evt. madlavningsfløde
 • smag til med salt og peber

Toppings og tilbehør

 • Ris, friske krydderurter, sprødt parmaskinke eller bacon og evt. ekstra forårsløg

Sådan gør du

 1. Steg kyllingefileterne i olien på en pande, til de har taget let farve. Kom dem over i et ovnfast fad
 2. Skær forårsløg, peberfrugter og champignon i grove tern og hak hvidløg og chili fint. Fordel det over kyllingen i fadet
 3. Tænd nu ovnen på 200 grader og sæt samtidig ris over i en gryde
 4. Rør paprika, pikantost, hakkede tomater, madlavningsfløde og salt og peber sammen i en skål. Hæld blandingen over fadet
 5. Sæt det i ovnen og bag i en lille halv times tid
 6. De sidste 5 minutter af bagetiden, kan du bruge på at riste parmaskinke. Læg blot dette ind i ovnen ved siden af fadet på en bageplade beklædt med bagepapir.
 7. Server med ris, det ristede parmaskinke og de friske krydderurter

Bedøm denne ret

pikant kylling

Vores kogebog

Kogebogen HVERDAGSFAVORITTER kom i butikkerne sidste forår, og er skrevet af Stinna og jeg. Vores forlag er FADL forlag, og billederne i bogen er taget af Winnie Methmann. Vores bog er fyldt med lette og ganske sunde hverdagsretter. Den henvender sig til alle, da vi både har fokuseret på at komme med gode madpakkeløsninger til den studerende, nemme aftenretter til travle mennesker og børnevenlige familieretter samt en række sundere kager bagerst i bogen. Vi har lidt over 100 opskrifter i bogen og vi er selv super glade for resultatet. Hvis du vil læse mere om bogen, kan du lure på mit indlæg her! Hvis du kunne være interesseret i at købe bogen, kan den findes lige her.

Vild med sådanne retter?

Hvis du elsker retter i fad, så er du helt sikkert også til min lidt anderledes koteletter i fad med lidt nyfortolkning. Eller indonesisk kylling i fad. To af mine yndlings opskrifter her på siden! Ellers prøv også boller i karry, lasagneeller bolognese. Helt klassiske hverdagsretter som hele familien som regel elsker.

Kommentarer

 1. Hej Julie. Vi elsker denne opskrift herhjemme! Jeg er i færd med at fylde fryseren op med mad, så vi har en masse lækkert og nemt til når jeg har født vores søn. Hvis jeg skal lave denne og komme den i fryseren, vil du så anbefale at bage den færdig og det hele og så fryse den, eller blande alt sammen, som skulle det i ovnen, men så istedet putte den i fryseren, og så først bage den, når vi reelt skal have den? Beklager det lange spørgsmål.
  Tak for mange lækre opskrifter! 🙂

  Vh Marie

  1. Hej Marie, Dejligt det kan bruges 😀 Og sikke en fantastisk tid du står i nu. Jeg ville bare lave retterne færdige og derefter fryse dem. SÅ de bare varmes, når de tages op 🙂

 2. Hvis jeg putter de ekstra grønsager i, som du foreslår, skal jeg så ændre på de øvrige ingrediensers mængde? 🙂

Vis alle kommentarer (8)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret