Asiatiske frikadeller

Krydrede saftige asiatiske frikadeller. De her blev så gode og kan serveres til alverdens retter. Jeg kommer med serveringsforslag herunder, samt en opskrift og en bette video der viser hvor saftige de er.

Asiatiske frikadeller

Asiatiske frikadeller

 

Hvis man er til det asiatiske køkken med masser af smag fra ingefær, hvidløg, soya og teriyaki, så er de her deller nok noget for dig. De smager så godt, og er dejlig krydrede. Ikke stærke – men bare med masser af smag. Mine børn kan godt lide dem, men du kan skrue ned for nogle af smagsgiverne hvis du synes. Opskriften giver omkring 17-18 deller, nok til vores flok her hjemme, hvis der altså serveres lidt salat og kartofler til f.eks. Se forslag nedenfor på gode salater. Hvis du mangler idéer til kartofler, kan du jo kreere patats bravas til (nok nærmest min yndlings måde at servere kartofler på) eller måske hasselback kartofler. Her får du opskriften på de her frikadeller!

Asiatiske saftige frikadeller

Opskrift til 17-18 stykker

Her er deller nok til vores familie på 4, hvis vi spiser lidt salat til. Måske til kartofler, pasta eller lignende.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutters tid

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 450 g hakket svinekød
 • 3 fed hvidløg
 • en god stump ingefær, omkring 5 cm
 • 2 spsk. brun farin
 • 3 spsk. soya
 • 2 spsk. sesamolie
 • 2 tsk. fiskeolie
 • 2 spsk. teriyaki
 • 1 spsk. ris vinegar
 • en god håndfuld finthakkede brune champignon

Sådan gør du

 1. Fjern skrællen fra ingefær og hvidløg og riv begge dele fint ned i en skål. Hak champignon fint og kom i skålen sammen med resterende ingredienser.
 2. Rør det godt sammen.
 3. Form frikadellerne og steg dem i rigeligt med olie, først ved rimelig høj varme – så de får lidt stegeskorpe. Derefter skrues der ned, så de far lidt mindre varme og steges færdigt inde i midten.

Bedøm denne ret

Se en video her af hvor saftige de asiatiske frikadeller er

Salater du kan servere dine asiatiske frikadeller til

 

Brug dellerne i pitabrød eller sammen med følgende tilbehør

Du kan også lave dellerne små, og komme dem i pitabrød (købte eller hjemmelavede) sammen med en haydari eller tzatziki og en masse grønt. Syltede rødløg ville også være godt her i. Eller måske en omgang karamelliserede løg, det er et godt modspil til de krydrede frikadeller.

Asiatiske frikadeller

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Måske det kan hjælpe dig til at komme på idéer til hverdagens mange aftener.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret