Avocadosalat med ristede kikærter

Lækker og meget simpel opskrift på avocadosalat med ristede kikærter er nu klar til at blive kreeret af jer. Cremet avoado, krydrede, ristede kikærter, rødløg, fetaost, persille og pinjekerner. Server salaten som tilbehør til aftensmaden eller som en frokostsalat evt. sammen med noget brød eller pasta.

Avocadosalat med ristede kikærter

Opskrift på avocadosalat med ristede kikærter

 

Denne her avocadosalat med ristede kikærter er utrolig nem at lave. Det tog mig ikke mere end 10 minutter, og så var der en lækker tilbehørssalat klar til aftensmaden. Det eneste der tager tid er at riste kikærter og pinjekerner på panden. Ellers er det bare at skære avocado og rødløg i skiver og hakke persille. Bum så kan det hele samles med fetsaost – et tip er at tilføje cherrytomater også. Det gjorde jeg anden gang jeg lavede salaten og det var bestemt også et hit!

Server salaten sammen med et stykke kød, falafler, laks, et madbrød eller noget helt femte. Den egner sig til lidt af hvert. Nu til opskriften..

Avocadosalat med ristede kikærter

Opskrift til 4-6 personer

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

Ristede kikærter

 • 1 dåse kikærter
 • 3 spsk. olivenolie
 • 1 lille tsk. stødt spidskommen
 • 1 lille tsk. allround krydderi
 • 1/2 tsk. flagesalt
 • 1,5 avocado
 • 1/4 rødløg
 • 2 spsk. finthakket persille
 • 50 g fetaost
 • 1 god spsk. pinjekerner
 • evt. cherrytomater, 10-15 stk.

Sådan gør du

 1. Dræn kikærterne og kom dem på en varm pande med lidt olie på. Rist dem af med god varme, til de får lidt stegeskorpe. Kom krydderier på og vend rundt. Skru ned til middelvarme i det de begynder at hoppe rundt på panden. Så de bare ligger og får let varme imens du fortsætter med resten af salaten.
 2. Skær avocado og rødløg i skiver
 3. Hak persille fint
 4. Rist pinjekerner på en tør pande
 5. Saml nu salten: kom de ristede kikærter i bunden af en stor tallerken eller fad
 6. Kom så avocadoskiver og rødløg over (evt. cherrytomater)
 7. Top med feta, persille og pinjekerner

Bedøm denne ret

Se lynhurtigt her hvordan avocadosalaten kommer til

Avocado all the way – andre lækre salater med avocado

Jeg elsker, som i ELSKER avocado! Avocado kan bruges i mange forskellige retter – om det så er som mos i en sandwich (a ala guacamole), dressing i en salat, eller i skiver i en burger. I en salat som denne kikærtesalat synes jeg avocado giver en lækker cremethed og ikke mindst god smag selvfølgelig. Her fremhæver lige nogle andre dejlige opskrifter på salat med avocado på den ene eller anden måde.

Avocadosalat med ristede kikærter

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler en masse inspiration til lækre retter og desserter. Udover det deler jeg også glimt fra min hverdag og familieliv. Du er også meget velkommen til at tilmelde dig mit nyhedsbrev, så kommer den ugentlige madplan lige ind i din indbakke hver lørdag. Det er helt gratis! Og den indeholder en komplet indkøbliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret