Patatas bravas

Patatas bravas er en måde at servere kartofler på, som jeg elsker. Man laver kartoffelbåde i ovnen (som normalt, fristes jeg til at sige). Men så kommer man en dejlig krydret tomatsauce ud over og lidt mayo. Det er super lækkert og egner sig perfekt til tapas, men også til en helt almindelig hverdag med en slags kød og salat til. Her får I min opskrift på patatas bravas. Der er lidt forskellige billeder, fordi jeg har lavet det flere gange. Den ene gang brugte jeg basilikum som topping og den anden gang persille. Den ene gang blendede jeg tomatsaucen, den anden gang lod jeg den være grov. Alt er lækkert!

patatas bravas

patatas bravas

Patatas bravas

 

Få opskriften på krydrede snack kartofler her, de er hammergode. Patatas bravas er spansk, og kaldes også patatas a la brava eller papas bravas, der alle betyder “krydrede kartofler”. De serveres typisk med en paprikasauce og nogle gange også med aioli. Ej mine tænder løber helt i vand af at skrive dette indlæg, jeg skal simpelthen lave de her kartofler hurtigst muligt igen.

Patatas bravas

Opskrift til 4 som tilbehør

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

Kartofler

 • 500 g kartofler
 • 2 spsk. olie
 • salt og peber

Tomatsauce

 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • 3 spsk. olie (jeg bruger olivenolie)
 • 1 tsk. sukker
 • 2 spsk. balsamico
 • 1 tsk. paprika
 • 1 nip chili eller cayennepeber
 • 1 dåse hakket tomat

Mayo

 • 1 dl mayo
 • 2 spsk. citronsaft

Sådan gør du

 1. Start med kartoflerne: tænd ovnen på 200 grader varmluft, rengør kartoflerne (jeg skræller dem ikke) og skær i både.
 2. Kom i et ovnfast fad, hæld olie over og drys med salt og peber. Bag i en lille halv time til de er let sprøde uden på og bløde inden i.
 3. Imens kartoflerne bages, laves tomatsaucen: hak løg og hvidløg fint og kom det i en gryde med olie. Svits af til det er blødt og kom så sukker, balsamico, paprika og Cayenne ved. Rør det kort sammen og kom så hakket tomat ved. Lad det småsimre til kartoflerne er færdigbagte.
 4. Rør mayo og citronsaft sammen
 5. Hæld tomatsaucen og mayo hen over kartoflerne, drys evt. lidt friske krydderurter henover – jeg bruger persille eller basilikum.

Bedøm denne ret

Krydret tomatsauce og aioli til

Jeg har lavet en tomatsauce bestående af hakket tomat, løg og hvidløg. Jeg har lidt sukker i for sødme, lidt paprika og chili for krydder og så elsker jeg balsamico i en tomatsauce. Du kan sagtens tilføje hvidløg til din mayo hvis du ønsker. Jeg kom lidt citronsaft i for at gøre det lidt mere syrligt og også lidt tyndere end en klassisk mayo.

 

Server dine patatas bravas sammen med

Jeg serverede dem som en del af en tapas, faktisk en vegetariske en af slagsen. Så de blev serveret sammen med falafler, aioli, haydari, knækbrød, et nachosfad og lidt andet.

Men til en helt almindelig hverdagsaften vil jeg servere dem sammen med en slags kød og en salat. F.eks. synes jeg det ville passe rigtig godt sammen med et farsbrød, kyllingefrikadeller eller saltimbocca. Af salater, kunne du tage et kig her for at se om du ikke falder over noget godt.

Se også en opskrift på klassiske ovnbagte kartofler eller en omgang lækre flødekartofler 

patatas bravas

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både andre desserter og lidt sundere retter såsom aftensmad. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret