Salat med krydrede kikærter, oliven og appelsin

Her finder du en opskrift på en tilbehørssalat – en virkelig god en af slagsen. Denne her salat med krydrede kikærter, oliven og appelsin er en sund og nærende salat med en masse fylde. Jeg håber, at du vil prøve opskriften af.

Salat med ristede kikærter

Opskrift på salat med krydrede kikærter, oliven og appelsin

 

Står du og mangler lidt inspiration til en tilbehørssalat eller en frokostsalat, så kan jeg varmt anbefale denne her kikærtesalat. Den består af en bund af spinat, stegt blomkål, ristede, krydrede kikærter, dernæst masse grønt – avocado, agurk, asparges, appelsin, rødløg og oliven. Toppet med fetaost og pinjekerner. Til sidst har jeg kommet en lækker hjemmelavet dressing udover hele molevitten. Ganske simpelt, og en nem dressing med sirup og sennep, som bare spiller virkelig godt sammen med salaten.

Salaten kan spises som den er eller serveres sammen med noget kød eller brød. Nedenfor kommer jeg med nogle forslag.

Salat med ristede kikærter

Opskrift til 4-6 som tilbehør

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 dåse kikærter + lidt olie, stødt spidskommen, salt, peber og allround krydderi
 • 100 g blomkål
 • 100 g frisk spinat
 • 2 appelsiner
 • 1 avocado
 • 1/4 rødløg
 • 1/3 af en agurk
 • 6 stængler grønne asparges
 • 1 håndfuld feta og oliven
 • 1-2 spsk. pinjekerner

Dressing

 • 1/3 dl olivenolie
 • 1 spsk. sirup
 • 1 spsk. citronsaft
 • salt og peber
 • 1 god tsk. sennep

Sådan gør du

 1. Start med at stege kikærter og blomkål dejlige sprøde. Dræn kikærterne fra væsken og kom dem på en pande med olie, Skær blomkål i tynde skiver og kom ved. På med krydderierne og vend det rundt, så det bliver godt sprødt.
 2. Rør din dressing sammen i en skål.
 3. Skyl spinat og dup tørt.
 4. Skær appelsin, avocado, rødløg, agurk og asparges i små stykker/ skiver.
 5. Rist pinjekerner på en tør pande til det har taget lidt farve.
 6. Nu skal salaten samles: kom spinat på et fad og hæld pandens indhold over. Kom resterende grøntsager ved + oliven og feta. Top med dressing og ristede pinjekerner

Bedøm denne ret

 

Se her hvordan jeg samler salat med krydrede kikærter

Serveringsforslag – se her hvad du kan servere sammen med salat med krydrede kikærter

Man kan som sagt også sagtens spise denne salat til frokost – så kunne jeg godt finde på at bage et madbrød til. Klik på linket, så kommer du ind på alle mine opskrifter med madbrød, måske du kan finde et du vil servere til salaten. Jeg er selv svært glad for det her hvidløgsbrød. Vil du servere noget kød eller noget andet til aftensmad, så kommer jeg med nogle serveringsforslag her.

 

Mangler du noget mere inspiration til en lækker tilbehørssalat?

Salat med ristede kikærter

Følg endelig med på mine sociale medier – og hvad med gratis nyhedsbrev?

Følg gerne med på min Instagram-profil, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Jeg deler også en masse glimt fra min hverdag og familieliv. På min TikTok-profil kan du lade dig inspirere af udelukkende en masse madvideoer. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner, inklusiv en komplet indkøbslistte, i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret