Tomatsuppe med stegte peberfrugter

Tomatsuppe er en af mine yndlings supper. Denne opskrift på cremet tomatsuppe er simpelthen så god. Den er med stegte, grillede eller bagte peberfrugter og med fløde og friske krydderurter. Jeg har nu testet mange forskellige opskrifter på denne suppe, og det her altså min favorit.

tomatsuppe

tomatsuppe

Tomatsuppe med peberfrugter

 

Tomatsuppe er en af mine ynglings, hvis den ellers laves rigtigt. Åh hvor kan den også være tarvelig sådan en købe-tomatsuppe uden smag. Men hvis den har en god dyb smag af friske krydderurter, hvidløg, søde og varme. Samt en cremet lækker konsistens, så er tomatsuppe da bare noget af det bedste.

Normalt er jeg ikke til blendede supper, da jeg klart foretrækker de lidt mere tynde og klare supper, med masser af fyld til gengæld. Men lige ved hjemmelavet tomatsuppe foretrækker jeg den helt blendet og cremet og meget gerne med et lækkert madbrød til. F.eks. dette hvidløgsbrød

 

Her får i min tomat suppe opskrift

Tomatsuppe med stegte peberfrugter

Opskrift til 8 portioner

Her er mit bud på den bedste tomatsuppe. Den er med stegte peberfrugter, friske krydderurter, godt med hvidløg og piskefløde

Forberedelsestid

15 min

Tilberedelsestid

25 min

Samlet tid

40 min

Ingredienser

 • 2 peberfrugter
 • 3 fed hvidløg
 • 1 løg eller rødløg
 • 3-4 cm af en frisk chili eller lidt chilipulver
 • 2 spsk. olie til stegning
 • 6 store tomater
 • 1 dåse hakket tomat
 • 400 ml vand (svarer til at fylde dåsen op med vand)
 • 2 spsk. balsamicoeddike
 • 1-2 tsk. salt + lidt sort peber
 • 1 spsk. sukker eller brun farin
 • 1 håndfuld frisk basilikum
 • 1 spsk. frisk hakket oregano
 • 3 dl piskefløde
 • evt. creme fraiche, friske krydderurter og friskkværnet peber.

Sådan gør du

 1. Skær peberfrugter i tern, hak hvidløg, løg og chili fint
 2. Kom lidt olie i en gryde og svits ovenstående af til det har fået lidt farve og begyndt at falde sammen (tager ca. små 10 minutter)
 3. Skær tomaterne i mindre stykker og kom dem ved sammen med dåsen med hakket tomat. Fyld dåsen op med vand og hæld også det ved. Lad det simre i yderligt 10 minutter
 4. Smag til med salt, peber, balsamico, rørsukker og hakket frisk oregano og basilikum
 5. Tag stavblenderen frem og giv suppen en tur, så den bliver helt cremet.
 6. Tilsæt fløden til sidst og lad det småsimre de sidste 5 minutter
 7. Pynt med lidt creme fraiche, et drys peber og frisk oregano

Bedøm denne ret


tomatsuppe

Hvordan laver man tomatsuppe?

Det er super nemt at lave en italiensk tomatsuppesuppe. Jeg bruger ristede peberfrugter, så disse skal lige ristes for sig først. Her kan du bruge en grillpande eller almindelig stegepande. Du kan også bage dem i ovnen. Jeg rister dem sammen med hakket løg, hvidløg og chili. Så kommer jeg friske tomater og hakkede tomater ved og smager til med salt, peber, balsamico, rørsukker og hakket frisk oregano og basilikum. Så får det hele en tur med stavblenderen og smages til med fløden. Jo længere tid suppen får lov til at stå og simre, jo bedre.

 

Billig tomatsuppe

Denne opskrift har vi inkluderet i vores kategori, som indeholder billig mad. Tomatsuppen her koster nemlig kun 20 kr. pr. person at lave. Du har derfor en dejlig, cremet tomatsuppe med bagte peberfrugter for kun 124 kr. Det må man sige, at være en billig forret til, når du har gæster, eller til en hverdagsaften hvor det både skal være nemt og billigt.

 

Kan tomatsuppe fryses?

Sagtens, lav endelig en kæmpe portion og frys det ned. Suppen kan tages op igen en anden god gang og varmes igennem.

 

Hvad kan jeg spise til tomatsuppe?

Et brød er altid lækkert til suppe, og meget gerne et madbrød af en art med masser af smag og fedme. Længere oppe i indlægget henviste jeg til mit hvidløgsbrød. Du kan også lave dette snoede ostebrød eller hvad med naanbrød, det er også lækkert.

 

Kan jeg bruge andre grøntsager i suppen?

Jeg har brugt tomater, peberfrugt, hvidløg, løg og chili i min suppe. Men du kan sagtens variere disse en smule. F.eks. kan du udskifte løg med rødløg, porre eller forårsløg. De røde peberfrugter kunne også være gule, vær dog opmærksom på at farven kan skifte en smule. Jeg laver altid min tomatsuppe med friske tomater.

 

Kan jeg lave tomatsuppe med kokosmælk?

Ja hvis du ikke føler for piskefløde, kan du lave den på kokosmælk eller madlavningsfløde. Jeg synes dog tomatsuppe med fløde er det bedste. Kokosmælken giver en kokossmag til suppen, og det synes jeg personligt ikke så meget om. Men det kan dog sagtens fungere at lave tomatsuppe med kokosmælk.

 

Kan jeg toppe suppen med noget?

Ja du kan enten komme ristede kikærter hen over suppen, eller lave en tomatsuppe med pasta i. Du kan også stege bacon eller chorizopølse helt sprødt og komme en af disse over suppen. Ellers kan du lave sprøde brødcroutoner, riste græskarkerner og komme dette samt lidt friske krydderurter hen over. Mulighederne er mange for at peppe suppen lidt ekstra op.

 

Se også min andre favorit-supper her

Mine yndlings supper må næsten være denne her tomatsuppe og så min thaisuppe med kylling og min græskarsuppe med karamelliserede græskar. Der ud over er jeg altså også ret stor fan af denne kartoffelsuppe)

 

Første gang jeg smagte denne her tomatsuppe

Jeg ved ikke om I lurede med på min story (instagram) forleden, da jeg delte et par billeder fra mit yndlings takeaway sted i Silkeborg. Men denne her café (som i øvrigt hedder Regatta) har bare verdens bedste tomatsuppe. Og også vildt geniale sandwich og pizzaer for den sags skyld. Deres suppe har jeg før forsøgt at genskabe, delvist med succes. Suppen har været rigtig god, men bare ikke helt som Regattas.

Nu har jeg igen kastet mig ud i projektet, og jeg vil igen sige at jeg ikke rammer den 100 %, MEN min version smager nu faktisk også skide godt hvis jeg selv skal sige det, og det skal jeg jo.. Denne her er en smule stærkere, uden at den overhovedet er stærk. Den er lavet på tomater og peberfrugter, og så har jeg brugt frisk oregano.

tomatsuppe

Kommentarer

 1. Hej,
  Hmm, synes du skriver bagte peberfrugter?. Måske jeg har stirret mig blind, men kan altså ikke få øje på noget, der skal i ovnen?
  På forhånd tak
  Trine

  1. Hej Trine. Jeg kan godt forstå din undren, der skulle have stået stegte frem for bagte. Det er rettet til nu 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret