Snobrødsdej

Snobrødsdej – her er min opskrift på en lidt grovere, men stadig blød og elastisk snobrødsdej. Opskriften er super nem og simpel, og giver en dej som er meget nem at arbejde med ved bålet.

snobrød Snobrødsdej

Snobrødsdej opskrift

 

Vi holdt fødselsdag for Noah for en uges tid siden, en dejlig omend lidt pakket weekend med masser af gæster og hygge. Heldigvis var vejret helt perfekt til havefest hele weekenden og den blev også brugt rundt om bålet med snobrød og pandekager. Hvis I har lyst til at se billeder fra weekenden og få de opskrifter jeg brugte til boller og kage, så se med i indlægget her.

 

Nem snobrødsdej

Her får du min opskrift på snobrødsdej – en meget nem opskrift på en blød og elastisk dej, som nemt snoet rundt om en pind og giver det bedste luftige og sprøde snobrød. Jeg håber opskriften kan bruges.

Snobrødsdej

Opskrift til 10-12 snobrød

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

1-2 timers hævetid

Samlet tid

2 timer

Ingredienser

 • 50 g gær
 • 5 dl mælk
 • 60 g smør
 • 1,5 spsk. sukker
 • 1,5 tsk. salt
 • 600 g hvedemel
 • 200 g grahamsmel

Sådan gør du

 1. Smuldr gær ned i en skål (jeg bruger en røremaskine)
 2. Lun smør og mælk, enten i en gryde eller i mikrobølgeovnen. Det skal kun blive lunkent, og ikke varmt. Kom det ned til gæret. For at undgå at mælken bliver for varm, varmer jeg som regel kun halvedelen af mælken sammen med smør og blander det så efterfølgende med den sidste halvdel kolde mælk.
 3. Rør gæret ud her i og tilsæt så salt og sukker.
 4. Rør melet i og ælt godt i 8 minutters tid, til dejen slipper skålens kanter.
 5. Kom en opklippet frysepose hen over skålen samt et viskestykke og lad dejen hæve i 1-2 timer. 1 time er nok, men skal I først lave snobrødene på bålet lidt senere, kan det også hæve lidt længere. Hvis det hæver for lang tid, kan det få en ret gæret lugt og smag. Så undgå at dejen står meget længere.

Bedøm denne ret

〈 Måske ikke verdens smukkeste pandekage, men snobrødene blev da ganske pæne 〉

snobrødsdej snobrødsdej snobrødsdej

Ideéer til servering til dit snobrød

Vi grillede pølser og kylling ved siden af. Kyllingen blev vendt rundt i en marinade som minder meget om denne, dog med tomatpuré frem for ketchup.

Ellers kan du lave din egen ketchup, din egen remoulade og friturestege dine egne ristede løg. Syltede rødløg er også altid godt sammen med denne her slags mad.

Vi fik også et par salater sammen med, for at det hele ikke bliver for fed og tungt. En kartoffelsalat blev det til i denne omgang, én med asparges, radiser og purløg (den jeg linker til er uden radiser, men det kan blot tilføjes). Og så fik vi denne sommersalat med melon, blåbær og avocado. Jeg elsker også majskolber på grillen, en tzatziki og en tomatsalat. Absolut sommerfavoritter hjemme hos os, som er helt perfekte sammen med bålmaden og din hjemmelavede snobrødsdej.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret