Kylling i bbq marinade

Kylling i bbq – en lækker opskrift på en marinade som smager virkelig skønt til kylling.

kylling i bbq

Kylling i bbq marinade

 

Ok, måske ikke verdens kønneste ret – sådan en omgang kylle i sølvpapir med marinade. Men hvis jeg nu fortæller at denne marinade bare smager SÅ godt, kunne I så ikke godt lokkes til at se det smukke i den? I hvert fald er det super nemt, sundt og en lidt anderedes måde at spise de her kyllingebryst på.
Opskriften rækker til 3 kyllingebryst, måske 4 hvis du er lidt nærig med marinaden, måske 2 hvis du elsker snask (jeg kan næsten ikke få nok, så jeg vil hellere sige 2 end 4).
Psst. jeg tænker at man sagtens kan skifte kyllingebryst ud med laks eller svinekoteletter. Psst (igen) du kunne servere denne grøntkålssalat med bagte gulerødder til, eller denne salat med avocado, vindruer og ristet kikærte-nødde mix.

 

Opskrift på kylling i bbq marinade

 • 1 løg
 • 2 store fed hvidløg
 • 2/3 dl ketchup (gerne en af god kvalitet, du kan også lave din egen (jeg har én opskrift her))
 • 1 stor. spsk kokossukker (alternativt brun farin)
 • 3 spsk. soya
 • 2 spsk. æble eddike
 • 1/2 dl olie
 • 1/2 tsk. peber
 • 1 spsk. paprika
 • 500 g kylling

 

 1. Hak løget og riv hvidløgene og kom begge dele i en skål
 2. Kom ketchup, kokossukker, soya, eddike, olie, peber og paprika i skålen og rør det rundt
 3. Tag et stykke sølvpapir og kom dit kyllingebryst her på, kom marinaden over og luk sammen om kyllingen. Gentag med de andre kyllingefileter og kom dem i et ovnfast fad
 4. Bag dem i ovnen ved 200 grader i en halv times tid (tjek om kyllingen er bagt inden i, ellers giv dem 5-10 min ekstra)
 5. Server en lille sølvpapirspakke til hver, og top den evt. med lidt friske krydderurter (jeg brugte oregano) bare for æstetikkens skyld.

kylling i bbq
Det slår mig i øvrigt her efter kyllingerne er lavet, at man nok kunne bruge et enkelt stort stykke sølvpapir. Så de tre kyllingebryst ligger ved siden af hinanden, hele marinaden på, – og så lukkes sammen som en stor pakke. Så sparer du da lidt sølvpapir (og måske et minut eller to) bare en idé.. God appetit.

 

Hvad kan du servere til din kylling

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret