Rabarberkompot med et strejf af æble

Rabarberkompot, denne lækre kompot med rabarber er også med æble og den smager bare så godt. Den er super nem at lave og kan burges til et hav af opskrifter.

rabarberkompot

Oh yes, så er rabarber endelig i højsæson igen. Jeg er vild med det. Smagen af sommer, lidt syrligt, frisk og sødt. Forleden lavede jeg denne rabarber drik hvor jeg først lavede mig en rabarberkompot. Selve saften brugte jeg til den lærke sommerlige drink, mens resten af kompotten endte sådan her.

Kompotten her kan bruges til en portion havregrød, en portion græsk yoghurt, evt. sammen med chiagrød, oven på pandekager eller amerikanske pandekager. Oven på vafler eller oven på en bolle. Opskriften rækker til et stort glas på godt 7-8 dl.

 

Rabarberkompot med æble

 

  • 2 æbler
  • 500 g rabarber
  • 2 dl vand
  • 3 dl æblejuice
  • Noget sødende (jeg brugte agavesirup) i den mængde du ønsker – meget individuelt hvor sødt man kan lide det

 

  1. Skær æbler og rabarber i små stykker og kog det op med væsken
  2. Kom et låg på og lad det simre i ca. 20 minutter.
  3. Si nu væsken fra og smag det til med noget sødende.

 

Tilsæt gerne dette til din rabarber kompot

Tilsæt gerne frisk ingefær til din rabarberkompot for at få lidt mere bid i smagen. Du kan også komme lidt frosne bær ned i gryden, på den måde får du en lidt mere pink farve. Jordbær er super godt til rabarber. De to ting har jeg ofte blandet, især når jeg laver kompot eller når jeg bager crumble.

 

Andre opskrifter med rabarber

DSC05084Her ses et billed af den drink, som også kom ud af opskriften.

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret