Havregrød med blommekompot

Havregrød med blommekompot, her er en klassisk opskrift på havregrød – én med havregryn, lidt salt og mælk. Du kan sagtens bruge vand i stedet for mælk, men mælken giver den lidt mere tyk og cremet konsistens. Selve grøden har jeg toppet med en blommekompot, som giver en syrligt modspil til den lidt fede og søde havregrød.

havregrød
Havregrød med blommekompot, mandler, kokos og en smule yoghurt til toppen.

 

Havregrød med blommekompot

 

Jeg er faktisk virkelig ringe til at spise andet end en bolle til morgenmadsammen med en kop kaffe. Det er sådan cirka hvad jeg orker at bikse sammen og hvad jeg kan overskue at få ned, hvis det er ganske tidligt på dagen. Men jeg gad virkelig godt blive bedre til at få noget andet indenbords. Min mave har det ikke helt godt de dage, jeg spiser for meget brød, så min intension er at begynde at erstatte noget af alt det her hvide brød med f.eks. grød.

Derfor kastede jeg mig forleden over projektet, gør din grød spændende – så det rent faktisk frister mig. Så jeg fik lavet denne version med en blommekompot, skyr, mandler og lidt brun farin drysset over. Det blev ret lækkert og dejligt frisk, med den syrlige blommekompot, den søde grød og de sprøde mandler.

Denne her havregrød svarer til 2 små portioner, det samme gør blommekompotten. Jeg synes de fine store stykker bløde blommer var så smukke, at det var en skam at smække stavblenderen i gryden. Men du kan sagtens give det en tur med en blender.m

Havregrød med blommekompot

Opskrift til 2 portioner

Ingredienser

Havregrød

 • 1,5 dl havregryn
 • 1/3 tsk. salt
 • 3 dl mælk

Blommekompot

 • 3 blommer
 • 3-4 spiseskeer vand
 • 50 g sukker

Sådan gør du

HAVREGRØD

 1. Kom havregryn, salt og væske i en gryde, lad det koge op til det har konsistens som grød

 

BLOMMEKOMPOT

 1. Skyl blommerne og skær dem i lidt mindre stykker – kassér stenene
 2. Kom dem i en gryde med lidt vand og skru op
 3. Lad dem stå og simre i vandet i 10 minutters tid, sørg for der hele tiden er en smule væske her i
 4. Sød med sukker, sirup eller hvad du ellers ønsker
 5. Giv det evt. en tur med en stavblender, jeg undlod dette.

 

Server din grød med et par skefulde blommekompot, lidt skyr eller græsk yoghurt, hakkede mandler, og måske et drys brun farin eller kokospalmesukker.

 

Bedøm denne ret

Andre grød opskrifter

Her ud over fik jeg testet en opskrift af på en chokoladegrød med karameltoppings, en chiahavregrød med drømmekagefyld og en overnight blåbærgrød. Alle sammen helt nye versioner af den klassiske havregrød, alle sammen argumenter til at skifte min bolle ud om morgenen.


Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret