Nuggets uden fedtstof

Reklame fo Cosori

Måske så I at jeg delte en opskrift i onsdags, hvor jeg også brugte denne her airfryer. Der lavede jeg French toast, helt uden fedtstof. Idag står den på noget andet lækkert, som på samme måde er lavet i min nye airfryer. Igen en klassiker, som her er lavet i en mere fedtfattig udgave. Nemlig nuggets uden fedtstof.

nuggets uden fedtstof

nuggets uden fedtstof

Nuggets uden fedtstof

 

Jeg er blevet virkelig glad for denne her Cosori airfryer, den er helt genial. Det er en kæmpe hjælp i køkkenet til de aftener hvor det skal gå stærkt og svine mindre. Airfryeren tilbereder nemlig mad hurtigere end en ovn gør. Den tager ikke så lang tid at varme op inden brug og maden skal heller ikke tilberedes så længe. Man kan både tilberede mad i den, som normalt skulle en tur i ovnen, men også det der skal steges på panden. Det sidste synes jeg er ekstra smart, for her sparer man altså også en del tid på rengøringen. Det sviner slet ikke, den sprøjter ikke fedt ud som en stegepande ville gøre, og man kan bare smide delene til den i opvaskeren efter brug. De her kurve, som man kommer maden i har også en non-stick belægning, så maden ikke sætter sig fast.

Den er meget nem at bruge, da den selv har kodet forskellige tider ind. Så trykker man bare om man ønsker fritter, brød eller andet. Den har ganske meget plads, man kan sagtens tilberede mad til en familie på 4 i den.

Jeg har allerede afprøvet flere forskellige ting her i, og jeg glæder mig til at teste meget mere. Nedenunder opskriften kommer jeg med en masse idéer til mad man kan tilberede i en airfryer. Hvis du har flere, så smid meget gerne en kommentar. Nu til opskriften.

Nuggets helt uden fedtstof

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

2 timers trækketid

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

2,5 time

Ingredienser

 • 450 g kyllingebryst eller inderfilet
 • 2,5 dl kærnemælk (eller så meget, at kyllingen er dækket)
 • 200 g cornflakes
 • 2 små spsk. salt
 • 1/2 tsk. peber
 • 1 stor tsk. paprika
 • 2 dl mel
 • 2 æg

Sådan gør du

 1. Skær kyllingen ud i mindre stykker. Læg i en skål med kærnemælk, og lad kyllingen trække et par timer, gerne mere.
 2. Tænde din airfryer, den skal lige varmes op inden brug. Så tryk på “preheat”.
 3. Mens airfryeren varmer op, kan du klargøre nuggets. Kom cornflakes i en minihakker, og blend nogenlunde fint. Du kan også komme cornflakesene i en pose, som du lukker og giver nogle bank med en kagerulle.
 4. Bland mel, salt, peber og paprika i en anden skål.
 5. Slå æggene ud i en tredje skål, og pisk sammen med en gaffel.
 6. Panér alle kyllingestykkerne ved først at vende i melblandingen, derefter i æg og til sidst i cornflakes.
 7. Læg dem i din airfryer i 20-30 minutter ved 180 grader (stegetiden afhænger af, hvor store du har lavet dine nuggets). Ryst kurven halvvejs, så dine nuggets bliver stegt sprøde på alle sider.

Bedøm denne ret

fedtfattige nuggets

Deltag i konkurrencen om en airfryer

Ovre på min Instagramprofil har jeg lige nu en konkurrence kørende, hvor man netop kan vinde en airfryer. Så hvis du ikke ejer en, men gerne vil lave de her nuggets uden fedtstof og en masse andet godt, så har du muligheden. Deltag her.

Nuggets uden fedtstof

Jeg elsker sprøde kyllingenuggets og har både eksperimentet med dem i ovn og på pande med masser af olie. Sidstnævnte er egentlig min favorit, men nøj hvor det sviner og lugter, og hvor indtager man store mængder fedtstof på den måde. Så da jeg første gang forsøgte mig med airfryeren var jeg lidt skeptisk, om det nu blev godt helt uden fedtstof. Men det gjorde det! De er stadig super sprøde, som I nok også kan fornemme på billederne. Ift. hvor nemt det er, hvor lidt det sviner og hvor meget man har reduceret på fedtet – så er det dæleme en genial måde at lave sine nuggets på.

nuggets uden fedtstof

Hvad kan man lave i en airfryer

Inde på Cosoris hjemmeside har de desuden en masse idéer til, hvad man kan lave i sin airfryer. Og det er altså stort set alt! Klik her for at se mange flere airfryeropskrifter. Der er bl.a. forslag til en masse grøntsager, kyllingelår og kødspyd, som er lækre at stege i en airfryer, hvor man jo normalt ville bruge en del fedtstof. Men her er også burgere, pizzaer,  fritter i alle afskygninger, toast, morgenmadsretter, bagværk, desserter og meget mere. Hop ind og find mere inspiration på deres hjemmeside.

 

Hvad kan du servere de her fedtfattige nuggets til

 

fedtfattige nuggets

Kommentarer

 1. Hej Julie
  Jeg tror da jeg må eje sådan en airfryer. Er det den der hedder pro til 1600 kr du har testet ? Konkurrencen er slut tænker jeg ? Kan i hvertfald ikke finde den.
  Kh Birgit

  1. Hej Birgit. Jeg forstår godt, at du er fristet af at eje en airfryer. Jeg er i hvert fald vild med min! Jeg er ret sikker på, at min er den, der hedder Premium, som står til 1990 derinde. Men mon ikke Pro-udgaven kan det samme 🙂
   Kh Julie

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret