Marokkansk blomkålssalat med krydderurter

Her er en opskrift på en marokkansk blomkålssalat. Én med en krydret dressing, hvor der også er cashewnødder, dadler og friske krydderurter i salaten.

Marokkansk blomkålssalat

Marokkansk blomkålssalat

 

Her er en marokkansk blomkålssalat, som jeg virkelig synes du skal prøve at give en chance. Måske lyder det lidt skørt med dadler og kanel i en salat, men det fungerer bare SÅ godt. Jeg har tidligere delt en opskrift på en gulerodssalat, som minder om denne her. Det var nemlig også med en sød kaneldressing (som alligevel har det her syrlige twist af lime), den fede og cremede feta og det sprøde og salte element fra nødderne. I begge salater fungerer blomkål og gulerod som denne her meget sunde og grove base og ja, jeg er altså virkelig fan af kombinationen. Gulerodssalaten kan du finde lige her! 

Blomkålssalaten her er desuden med friske krydderurter og så har jeg toppet den med æble. Her var nok til 2 personer, hvis I spiser jer mætte i salaten.

Marokkansk blomkålssalat

Opskrift til 3-4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 1 blomkål (400 g)
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld frisk mynte
 • 40 g tørrede dadler (jeg købte nogle som allerede er hakket i mindre stykker)
 • 60 g feta eller salatost
 • 1 håndfuld cashewnødder
 • 1 æble
 • 3 spsk. olie
 • 1-2 spsk. lime- eller citronsaft
 • ½ tsk. kanel
 • 1 tsk. honning eller agavesirup
 • 1 lille tsk. stødt spidskommen
 • lidt peber
 • 1 spsk. soyasauce eller en smule salt

Sådan gør du

 1. Rengør blomkål og skær det i mindre stykker om kom det i en skål
 2. Hak de friske krydderurter og kom ved
 3. Kom dadler og feta i salaten
 4. Rist cashewnødderne af på en tør pande og kom ned til salaten
 5. Bland olien sammen med krydderierne og hæld den over salaten
 6. Server med de friske hindbær eller et æble skåret i mindre tern. Jeg brugte hindbær, men jeg synes æble eller granatæblekerner ville passe bedre

Bedøm denne ret

Marokkansk blomkålssalat

Hvad kan du servere sammen med marokkansk blomkålssalat

Du kan sagtens spise salaten som den er, uden at servere noget til. Er det til aftensmad, synes jeg dog der skal serveres lidt til. Så her kommer mine forslag til noget man kan spise sammen med.

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

 

Min kogebog

Hvis du har lyst til at støtte mig, så må du meget gerne få fingrene i min splinternye bog HVERDAGSMAD. Den er nemlig fyldt med grønne nemme hverdagsretter, både morgenmad, frokost og madpakke, salater, tilbehør, en masse aftensmad og søde sager. Her ud over indeholder den madplaner og træning. Du kan læse mere om den her, og købe den her. Mange tak!

Kommentarer

 1. Hold nu kaje den ser godt ud. Det er en der lige skal prøves. Opskriften er hermed gemt. Dadlerne var nok heller ikke lige min tanke til en salat, men den ser virkelig lækker ud, det skal have en chance. Ser umiddelbart ud til at være en salat der også ville gå godt med grillede ribs. Tak for opskriften.

  1. Hej Marc. Haha, ej hvor godt. Prøv med dadler, det kan noget! Tak for din søde kommentar.

 2. Sikke en lækker opskrift!
  Jeg synes, at du er blevet SÅ god til at tage billeder for tiden. Har lidt fulgt med på Insta og så at du havde købt et fotokursus, og jeg synes simpelthen at du fortjente lidt ros på vejen, og at jeg i hvert fald synes at du har forbedret dig 🙂 Bliv ved med det gode arbejde.
  God søndag 😀
  P.s. er de tallerkner du bruger fra mærket Salt? Min veninde serverede nogle desserter på dem, og jeg synes de var så smukke 🙂

  1. Hej Milena 🙂 Åh mange tak, hvor er du bare sød. Det er jeg super glad for du synes. Nej det er de ikke, kender godt mærket Salt – det er nemlig også mega fint.

Vis alle kommentarer (4)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret