Marokkansk blomkålssalat med krydderurter

Her er en opskrift på en marokkansk blomkålssalat. Én med en krydret dressing, hvor der også er cashewnødder, dadler og friske krydderurter i salaten.

Marokkansk blomkålssalat
Marokkansk blomkålssalat

Marokkansk blomkålssalat

 

Her er en marokkansk blomkålssalat, som jeg virkelig synes du skal prøve at give en chance. Måske lyder det lidt skørt med dadler og kanel i en salat, men det fungerer bare SÅ godt. Jeg har tidligere delt en opskrift på en gulerodssalat, som minder om denne her. Det var nemlig også med en sød kaneldressing (som alligevel har det her syrlige twist af lime), den fede og cremede feta og det sprøde og salte element fra nødderne. I begge salater fungerer blomkål og gulerod som denne her meget sunde og grove base og ja, jeg er altså virkelig fan af kombinationen. Gulerodssalaten kan du finde lige her! 

Blomkålssalaten her er desuden med friske krydderurter og så har jeg toppet den med hindbær. Faktisk vil jeg næste gang udlade hindbærerne, da jeg synes de blev for dominerende hertil. Måske små æblestykker vil være bedre! Er du vild med hindbær, smider du selvfølgelig bare dem i puljen. Her var nok til 2 personer, hvis I spiser jer mætte i salaten.

Marokkansk blomkålssalat

Opskrift til 3-4 personer som tilbehør

Forberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

15 minutter

Ingredienser

 • 1 blomkål (400 g)
 • 1 håndfuld persille
 • 1 håndfuld frisk koriander (kan undlades)
 • 40 g tørrede dadler (jeg købte nogle som allerede er hakket i mindre stykker)
 • 60 g feta eller salatost
 • 1 håndfuld cashewnødder
 • evt. en håndfuld friske hindbær eller 1 æble
 • 3 spsk. olie
 • 1-2 spsk. lime- eller citronsaft
 • ½ tsk. kanel
 • 1 spsk. soyasauce eller en smule salt

Sådan gør du

 1. Rengør blomkål og skær det i mindre stykker om kom det i en skål
 2. Hak de friske krydderurter og kom ved
 3. Kom dadler og feta i salaten
 4. Rist cashewnødderne af på en tør pande og kom ned til salaten
 5. Bland olien sammen med krydderierne og hæld den over salaten
 6. Server med de friske hindbær eller et æble skåret i mindre tern. Jeg brugte hindbær, men jeg synes æble eller granatæblekerner ville passe bedre

Bedøm denne ret

Marokkansk blomkålssalat

Marokkansk blomkåls salat

Hvad kan du servere sammen med din salat

Du kan sagtens spise salaten som den er, uden at servere noget til. Er det til aftensmad, synes jeg dog der skal serveres lidt til. Så her kommer mine forslag til noget man kan spise sammen med.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge

Kommentarer

 1. Sikke en lækker opskrift!
  Jeg synes, at du er blevet SÅ god til at tage billeder for tiden. Har lidt fulgt med på Insta og så at du havde købt et fotokursus, og jeg synes simpelthen at du fortjente lidt ros på vejen, og at jeg i hvert fald synes at du har forbedret dig 🙂 Bliv ved med det gode arbejde.
  God søndag 😀
  P.s. er de tallerkner du bruger fra mærket Salt? Min veninde serverede nogle desserter på dem, og jeg synes de var så smukke 🙂

  1. Hej Milena 🙂 Åh mange tak, hvor er du bare sød. Det er jeg super glad for du synes. Nej det er de ikke, kender godt mærket Salt – det er nemlig også mega fint.

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret