Grønne bønner med parmesan

Grønne bønner med parmesan, citronskal og pinjekerner er et nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden, der lige mangler et strejf af grønt. Her behøves ikke en masse forskellige ingredienser, for med en pose grønne bønner fra frost og lidt parmesanost kommer du langt.

Grønne bønner med parmesan opskrift

Her får du opskriften på grønne bønner med parmesan, citron og pinjekerner. I virkeligheden kan du sagtens bytte flere af ingredienserne ud med det, du lige har liggende i køleskabet og køkkenskufferne. Parmesanen kan erstattes af feta, og du kan også sagtens bruge andre kerner end pinjekerner. F.eks. græskarkerner, som også lige har fået en tur på panden.

Grønne bønner med parmesan og citron

Opskrift til 4 som tilbehør

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

12 minutters tid

Ingredienser

  • 300 g grønne bønner (haricot verts) fra frost
  • 2 spsk. olie til stegning
  • 1/2 økologisk citron
  • 40 g parmesanost
  • flagesalt + peber
  • 1 håndfuld pinjekerner

Sådan gør du

  1. Rist pinjekerner på en tør pande og stil til siden
  2. Kom olie på panden sammen med bønnerne. Vend dem godt rundt i 10 minutters tid, til de har taget farve
  3. Server med friskhøvlet parmesan, citronskal, salt, peber og pinjekernerne

Bedøm denne ret

grønt tilbehør til aftensmaden

Andet grønt tilbehør ala grønne bønner med parmesan

Et lige så nemt, men stadig lækkert grønt tilbehør, er grillet spidskål med toppings. Her skæres et spidskål i kvarte, hvorefter det grilles på en varm pande. Og så tilføjes toppings, som i virkeligheden minder meget om det, som er ovenpå disse grønne bønner: ost, kerner og citron. Hvis du ikke har prøvet at grille små padrons (som er de her små, grønne chilier, der dog overhovedet ikke er stærke), så vil jeg også anbefale dig at prøve det. De smager virkelig godt bare lige med lidt flagesalt ovenpå, og kan også bruges som et grønt supplement til aftensmaden. Bagt blomkål med bbq er også et rigtig godt bud på et grønt, lunt tilbehør. Blomkålene kan også sagtens erstatte kød, fordi de har så meget, god barbeque-smag.

 

Instagram, Facebook og gratis nyhedsbrev

Følg gerne med på min instagramprofil og min facebook-side også, hvor jeg deler en masse madbilleder og opskrifter. Jeg håber meget, vi ses derinde. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge, som består af en masse nemme hverdagsretter, altid med godt med grøntsager.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret