Naan – opskrift på nemme naanbrød

Naan er pandestegte brød som ikke indeholder gær. Disse gør i hvert fald ikke. De er meget nemme at lave, da man blot blander ingredienserne i en skål og ruller dejen ud på et bord. Ingen hævetider. Så deler man dem ellers i disse små brød og steger dem på en pande. Her er min naan opskrift, som giver 11 styks. Jeg håber I har lyst til at prøve den af og måske servere den med en af de retter jeg har henvist til længere nede i indlægget.

naanbrød

naan
Naanbrød – de her naan er så nemme og hurtige at lave. De passer perfekt til virkelig mange retter, dips og salater.

Naanbrød

Opskrift til 11 styks

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Ingredienser

 • 200-250 g hvedemel
 • 100 g grahamsmel
 • ½ tsk natron
 • 1 tsk. bagepulver
 • 1 tsk. salt
 • 1,5 dl vand
 • 1,5 dl cremefraiche
 • ½ dl olie til stegning
 • nigellafrø + sesam til toppen

Sådan gør du

 1. Kom alle ingredienserne minus olien i en skål og rør dejen sammen

 2. Rul dejen ud på et meldrysset bord med en kagerulle, så tyndt som muligt.

 3. Tag en lille skål (evt. en morgenmadsskål) og stik mindre runde stykker ud af dejen. Brug blot ovenskydende dej til at rulle ud forfra på samme vis.

 4. Når alle er stukket ud, kommes der lidt olie på en pande

 5. Steg de her brød et par minutter på hver side i olien og drys med nigellafrø

Bedøm denne ret

Naan – opskrift på naanbrød

 

Naan brød er lækre seje, sprøde og fedtede pandebrød som er meget hurtige at lave. Det er nemlig ikke brød som skal hæve og bage i ovnen, men til gengæld bød lavet på bagepulver i stedet, og som så stegs i olie på panden. Derfor er disse naan brød også klar på meget kort tid. 10 minutter for at binde ingredienserne sammen og rulle dejen ud og 10 minutter for at stege brødene. Mine naan er lidt grovere, da jeg har brugt grahamsmel til opskriften. Hvis du ønsker dem lysere, kan du blot nøjes med hvedemel. Jeg håber I kan bruge min naan opskrift.

naan

naan

Naanbrød uden røremaskine

Man behøver ingen røremaskine til indisk naan brød. Man blander bare ingredienser i en skål, ruller brødene ud og steger dem på en pande i godt med olie. Så en opskrift alle kan være med på her.

 

Hvad kan jeg servere til naan brød?

Naan er genialt til især indisk mad, dette kommer jeg med eksempler på nedenfor. Men det kan også spises til supper, til salater eller til dips. Hvis det er mere som en forret eller starter, kan du jo lave f.eks. en tzatziki, en haydari og/ eller en hummus og servere brødet her til. Evt. sammen med lidt grøntsagsstave, nødder og oliven. Hvis du mangler idéer til supper og salater, brødet kunne serveres til – kommer der lidt her.

 

Kan jeg lave andre varianter af naanbrød

Jeg har også en opskrift på et naan brød med hvidløg, det smager seriøst også godt. Der er også parmesan i, hvor dette brød her er mere neutralt i smagen. Derfor synes jeg også brødet i denne opskrift passer sammen med flere retter. Men hvis du skal have et naan med mere smag, så tjek lige det her ud.

 

Hvor stammer nan fra?

Hvis man slår op på google, fortæller den at nan er et rundt eller ovalt hvede-brød som er meget brugt i indisk mad. Men man spiser det også i Iran, Afghanistan, Pakistan og i hele det centralasiatiske område. De her nigellafrø man drysser over brødet passer helt perfekt til andet indisk mad. F.eks. en af følgende opskrifter

 

Kan naan brød fryses?

Ja det kan sagtens fryses ned. Jeg synes brødet bliver lidt kedeligt at at ligge i en pose på køkkenbordet. Så vil jeg hellere fryse dem ned, hvis der er rester. Og så varme dem op igen, den dag man skal have dem. Så vil jeg give det en tur i ovnen, eller først i mikrobølgeovnen og efterfølgende en tur på brødristeren.

 

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Du kan også tilmelde dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge.

Kommentarer

 1. Hej Julie! Vi har nu lavet brødene to gange og vil spørge om der kan være noget galt med mængderne i opskriften? Dejen samler sig ikke ved at røre den sammen, men bliver smulret og tør. Når de skal rulles ud er dejen meget hård. Skal der måske mere væske i? Tak på forhånd!

  1. Hej Anne
   Jeg kiggede lige opskriften igennem og vil faktisk også give dig ret i at det lyder ret tørt. Det er en gammel opskrift, så det er lang tid siden jeg lige har testet den. Jeg skal klart lige have den afprøvet igen. Men jeg har lige justeret lidt i den allerede nu, da der simpelthen var skrevet for meget mel i den. Det beklager jeg 🙁

 2. Hvis nu man ikke kan tåle mælkeprodukter, har du så et alternativ til creme fraiche? 😊

 3. Hej Julie
  Hvis det ikke er nigella frø, hvad er det så ud over sesam, du har drysset med?

Vis alle kommentarer (7)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret