Pulled pork og bbq marinade

Pulled pork er en nakkesteg fra en gris som langtidsbages ved svag varme i en krydret rub. Inden servering vendes pulled pork i bbq marinade

Pulled pork Pulled pork – her er min bedste opskrift på pulled pork. Det smager jo helt fantastisk og kan bruges til rigtig mange ting. F.eks. pulled pork burger eller i madpandekager eller pita. Det er faktisk virkelig nemt, det eneste det kræver er bare lidt tid og tålmodighed. Håber I har lyst til at kaste jer ud i en omgang luksus mad.

 

Pulled pork

 

Det her er faktisk mit første forsøg på at lave pulled pork, sådan helt fra bunden. Det er jo faktisk ret nemt, det tager jo bare lidt lang tid. Jeg lavede ribben om aftenen (dagen inden vi skulle spise det) og kom det på kødet her. Så stilte jeg ellers bare stegen i køleskabet natten over. Næste morgen kom den i ovnen og her stod den så og hyggede sig i 10 timer ved svag varme. Lige inden servering vendes den rundt i denne her bbq marinade. Ganske nemt, men som sagt – noget man skal sætte lidt tid af til.

Jeg vil helt sikkert lave sådan en omgang igen. Men det skal være dage hvor man er hjemme. Så en lørdag er jo perfekt, eller hvis man som jeg altid arbejder hjemme en fredag. Jeg serverede vores pulled pork helt klassisk sammen med coleslaw i hjemmelavede burgere.

Jeg håber opskriften kan bruges, jeg lavede en kæmpe portion pulled pork og frøs halvdelen ned. Alt i alt er her nok til 12 personer

Se også min opskrift på coleslaw 

Pulled pork

Opskrift til 12 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

10 timer

Samlet tid

10,5 timer

Ingredienser

Pulled pork

 • 2,4 kg nakkesteg (svin)
 • 100 g brun farin
 • 60 g paprika (jeg brugte en sød paprika)
 • 1 lille spsk. chilipulver eller cayennepeber
 • 2 tsk. sennepspulver (eller sennepsfrø)
 • 2 små spsk. spidskommen
 • 3 spsk. salt og 1 spsk. sort peber

Bbq marinade

 • 1 dl æbleeddike
 • 3 spsk. ketchup
 • 2,5 spsk. brun farin
 • 1 lille spsk. salt + 1 tsk. peber
 • 1 spsk. tabasco

Sådan gør du

 1. Start med at lave rubben ved at blande krydderierne sammen her til (brun farin, paprika, chilipulver, sennepspulver – hvis du har sennepsfrø, skal disse knuses først, spidskommen, salt og peber)
 2. Tag nakkefileten frem og kom den i et stor ovnfast fad. Kom krydderiblandingen over og rub det godt ind i kødet hele vejen rundt om stegen.
 3. Kom vitavrap eller en frysepose skåret over (så den kun er et lag), så stegen dækkes. Stil den i køleskabet natten over
 4. Næste morgen tændes ovnen på 115 grader og stegen kommes ind i midten af ovnen. (Plastikken er taget af)
 5. Så skal stegen ellers blot steges sådan ved svag varme i ca. 10 timer
 6. Bland marinaden sammen inden servering
 7. Når kødet er mørt, trækkes det fra hinanden med to gafler og marinaden hældes over

Bedøm denne ret

Serveringsforslag

Vi serverede kødet i hjemmelavede burgere. Vi brugte de her bløde burgerboller og kom en hjemmerørt mayo (den gule på billedet), en hjemmelavet ketchup (det lille glas i forgrunden) samt en coleslaw i vores burgere. Desuden lidt frisk salat, tomat, agurk og syltede rødløg. Ej men jeg siger jer, det smagte himmelsk.

 

Coleslaw og pulled pork

Den coleslaw jeg har på billedet er meget finhakket, da jeg brugte en food processor. Det kan man sagtens, og det er enormt tidsbesparende. Men skal det være helt rigtigt, skal kål og gulerødder nok være dit grove i strimler i stedet. Se opskriften på min coleslaw her.

 

Brug din pulled pork i spinatpandekager også

Jeg håber meget I kan bruge denne opskrift på pulled pork. Det giver et krydret resultat, uden at det er meget stærkt. Opskriften her giver en stor portion, så frys gerne en del af det ned (efter det er færdig bagt og vendt i marinade). Så er det bare at tage det op og komme det i ovnen til det er varmt en anden god gang. Kødet kan også bruges som fyld i pandekager. F.eks. i disse spinatpandekager, sammen med coleslaw også. Det er mindst lige så godt som burger. Jeg har også helt klassiske madpandekager her.

 

Behøver den sove i køleskabet med rub?

Nej, nu har jeg testet opskriften igen og det er ikke nødvendigt at din steg sover i køleskabet natten inden med denne her rub omkring. Denne gang kom jeg bare rubben på om morgenen og smed den i ovnen med den samme. Det smagte lige så skønt og kraftigt om aftenen, som havde den ligget i marinaden (den rub der) længe.

 

Kernetemperatur pulled pork

Hvor mange grader skal din pulled pork være i midten når den har fået nok. En pulled pork skal være mellem 94-98 grader. Jeg tager den ud når den er 92-93 grader og lader den stå med sølvpapir omkring. Imens bager jeg nemlig mine burgerboller i ovnen. Så passer det med at stegen har fået lige de sidste ekstra grader inden burgerbollerne er klar. Du kan sagtens tage din steg ud når den har en kernetemperatur på 90 grader, hvis den først skal serveres efter nogle timer. Hvis du skal spise den med det samme, vil jeg vente til den har de her 94 grader i midten.

pulled pork

Instagram og gratis nyhedsbrev

Følg endelig med på min instagramprofil også, hvor jeg deler en masse andre madbilleder og opskrifter. Eller tilmeld dig mit nyhedsbrev lige her helt gratis. Så vil du modtage mine madplaner i din indbakke hver uge. Jeg håber også du vil tjekke min nyeste bog ud, som er proppet med hverdagsretter, madplaner og træningsinspiration

Kommentarer

 1. Hejsa
  115 grader – er det varmluft eller almindelig ovn?
  Har netop smidt to kilo kød i ovnen 😂😁
  Tak for gode opskrifter
  Vh
  Tine

  1. Jo, men det er også en kæmpe portion. Jeg havde kun 45 g da jeg lavede det igår og det går også fint an. Men det er en kæmpe steg – så der skal også rigtig meget krydderi til, hvis du spørger mig 😀

 2. Du skriver at du frøs det ned (pga en stor portion). Hvornår I processen gjorde du det? Altså efter kødet er trukket fra hinanden eller starter du med at skære et stykke fra….?? Jeg har pt “din” pulled pork i ovnen og jeg tror vi kommer til at spise det både i dag og i morgen, men bare til en anden god gang…
  Tak for super opskrifter – i disse Corona-tider prøver jeg aalt muligt forskelligt herinde:)

  1. Hej Maria. Åh mange tak. Dejligt du kan bruge mine opskrifter
   Jeg laver portionen helt færdig – trækker det fra hinanden osv. Og hvis der så er rester, som vi ikke får spist dagene efter – så fryser jeg det ned 🙂

Vis alle kommentarer (6)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret