Risotto med svampe

Det her er den bedste risotto jeg til dato har bikset sammen. Den er perfekt krydret, fuld af smag, fedme, bud og sprødhed. Jeg håber virkelig I synes lige så godt om den, som jeg selv gør. Her får I i hvert fald opskriften.

risotto

risotto

Risotto med sprøde svampe på toppen

Her er en omgang klassisk risotto. Jeg synes selv den sidder lige i skabet. Masser af smag fra både æblemost og hvidvin. Masser af fedme, men uden at den bliver kvalm. Der er nemlig stadig godt med syre og bid i retten. Her får du min opskrift + lidt serveringsmuligheder og justeringer til grøntsagerne. Håber det kan bruges. Her er nok til 4 portioner god risotto.

Risotto

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

30 minutter

Ingredienser

 • 1 rødløg
 • 3 fed hvidløg
 • 300 g champignon (jeg bruger brune)
 • 2 dl risottoris
 • 1 god stor klat smør
 • 2 dl æblemost
 • 2 dl hvidvin
 • 7-8 dl bouillonvand (1 grøntsags bouillonterning)
 • 1 økologisk eller usprøjtet citron (skallen)
 • 70 g parmesanost
 • godt med salt og peber

Toppings

 • 100 g champignon
 • 5 grønne asparges
 • smør til stegning + salt og peber

Sådan gør du

 1. Hak løg og hvidløg fint. Skyl champignon godt og skær dem i mindre stykker.
 2. Svits det af i en dyb pande eller wok i en god klat smør, vend det rundt et par minutter sådan.
 3. Tilsæt ris og vend det rundt i 1-2 minutters tid.
 4. Kom så æblemost og hvidvin ved og lad det simre let, mens du jævnligt rører i det. Risene suger væsken stille og roligt.
 5. Kom bouillonterningen i en skål og hæld de 7-8 dl kogende vand over.
 6. Nu skal dette blot tilsættes lidt af gangen til din risotto, mens du rører rundt. Det tager cirka 15 minutters tid for retten at suge væsken. Så hæld lidt væske ved, rør rundt og lad stå og småsimre. Gentag efter et par minutter, til alt væsken er suget godt ind.
 7. Imens kan du klargøre dine toppings: skyl asparges og champignon godt. Knæk enderne af asparges og skær begge dele i skiver. Steg dem godt sprøde og gyldne i smør og drys med salt og peber.
 8. Nu skal din risotto røres op med parmesan og citronskal. Riv begge dele ned til retten og rør rundt.
 9. Smag til med salt og peber.
 10. Server med dine toppings, ekstra revet parmesan, evt. et drys citronsaft og salt og peber.

Bedøm denne ret

risotto

Andre slags risotto

Jeg har både en rød version her: tomatrisotto! Den er med timian, hvidvin, tomatpuré, hakket tomat og mascarpone. Ellers har jeg også lavet et par helseudgaver her: blomkålsrisotto og speltotto med græskar og kantareller.

 

Server din risotto sammen med

Denne risotto er vegetarisk og udgør fint et måltid i sig selv. Jeg synes egentlig slet ikke man behøver noget hertil, den mætter så fint. Men hvis du alligevel ønsker at servere lidt kød til eller evt. lidt ekstra gnavegrønt, kommer der lidt forslag her:

 

Prøv at skift lidt ud i retten

Du kan fint bruge lidt andet grønt i retten, hvis du har lidt liggende i køleskabsskuffen. Jeg elsker selv at få ryddet op og brugt de grøntsager jeg nu har på lager. Jeg har i denne risotto brugt champignon, rødløg, hvidløg og citron. Du kan fint bruge den slags svampe du har, skifte rødløg ud med en anden type løg og citronen kan skiftes ud med lime. Som toppings har jeg brugt grønne asparges og ekstra champignon. Du kan også fint komme de her asparges i din risotto + ærter, porrer eller persille.

 

Nyhedsbrev, Facebook og Instagram

Følg endelig også med inde på min Facebook-side og på min Instagram-profil, hvor jeg hver dag deler inspiration til både aftensmad, tilbehør, salater, desserter og bagværk. Du kan også skrive dig op til mit nyhedsbrev, hvor jeg hver fredag sender en madplan ud med tilhørende indkøbsliste.

Kommentarer

 1. Hej Julie. Tusind tak for så mange skønne opskrifter! I aften vil jeg prøve denne risotto opskrift og lave dobbeltportion. Men vil lige høre om man kan fryse risottoen?😃

  1. Det tænker jeg godt man kan 😀 Har ikke selv prøvet, men mon ikke sagtens det kan lade sig gøre 🙂

 2. Hej Karen. Tak for din kommentar.Får det lige rettet. Jeg startede nemlig med 7 dl væske, men synes det trængte til en dl mere. Måske jeg skriver 7-8 så, så kan man jo selv vurdere hvad man synes 😀

Vis alle kommentarer (3)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret