Linsepandekager med falafler og guacamole

Få her en opskrift på linsepandekager med falafler, rucola, tomater, syltede rødløg. Pandekagerne har vi smurt med en guacamole, som giver en dejlig let smag af hvidløg. Smager bare virkelig godt sammen med falaflerne, og de resterende elementer. Mums blev der sagt! ;o). Snup opskriften nedenfor.

linsepandekager med falafler

Linsepandekager med falafler

 

De her linsepandekager med falafler og guaca er altså bare gode. Vi har toppet med cherrytomater, syltede rødløg og lidt friske krydderurter på toppen. Dejlig kombination – men I kan sagtens også blot bruge de grøntsager I har liggende. F.eks. peberfrugt eller agurk.

Vi har lavet hjemmelavet falafler, men vil du gerne spare lidt tid i køkkenet, kan du sagtens købe en pakke fra supermarkedet. Det vil jeg nok også selv gøre de dage hvor det lige skal gå lidt hurtigt, og jeg ikke har nogle hjemmelavet på fryselageret. Vi har også lavet hjemmelavet syltede rødløg, som jo lige kræver lidt trækketid. Er tiden der ikke til det, kan du blot købe syltede rødløg på glas, eller bruge rå rødløg.

Linsepandekagerne er meget nemme at bikse sammen, og de indeholder endda kun 4 ingredienser. Det er blot røde linser, vand, salt og olie der blendes til en pandekagedej. Bum, så er der sunde madpandekager klar til at blive fyldt med en masse lækker toppings.

Linsepandekager med guacamole og falafler

Opskrift til 4 personer (8 pandekager)

Se opskrift på linsepandekagerne her

Hvis du vil lave syltede rødløg, så skal de trække 1-2 timer først. Ellers kan disse også købes færdiglavet.

Hvis du køber dig til falafler, tager det ikke mere end 10 minutter at varme dem. Hvis man ønsker at lave sine falafler selv, bliver det lidt mere omstændigt. Her har jeg en nem og hurtig opskrift samt en mere ægte og autentisk falafelopskrift som tager et døgn, da kikærterne skal udblødes.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutters trækketid for pandekagerne

Samlet tid

45 minutter (med købte falafler og syltede rødløg)

Ingredienser

Guacamole

 • 1 avocado
 • 2 spsk. creme fraiche
 • 1 lille fed hvidløg
 • 1 spsk. citronsaft
 • lidt salt og peber

Falafler

 • 12 falafler cirka

Syltede rødløg

 • 1 stort rødløg
 • 1,5 d eddike
 • 0,5 dl sukker
 • 0,5 dl vand

Fyld

 • 1 bøtte cherrytomater
 • 1 pose rucola
 • evt. 1 bundt persille

Sådan gør du

 1. Hvis du vil lave falaflerne selv, er det dem du skal kaste dig over først. De syltede rødløg skal også trække en time eller to, så de skal også sættes over. Hvis du har købt dig til falafler, så start bare ved rødløgene:
 2. Skær rødløg i tynde skiver og kom dem i et glas. I en gryde varmes sukker, eddike og vand op til sukkeret er smeltet. Hæld det over rødløgene i glasset og lad dem trække.
 3. Lav dine pandekager, her skal linserne nemlig også stå og trække i kogende vand i 15 minutter. Imens kan du klargøre dit fyld:
 4. Lav din guacamole ved at mose avocadoer, presse hvidløg og ellers blande det sammen med citronsaft, creme fraiche og salt/ peber.
 5. Varm dine falafler enten i ovnen eller på en pande.
 6. Skyl rucola og dup det tørt, skær tomater i halve.
 7. Tag et par pandekager på en tallerken, smør dem med guacamole. Kom rucola, falafler og tomater over samt lidt syltede rødløg og persille.

Bedøm denne ret

linsepandekager med falafler

Video af linsepandekager med falafler og guacamole

Jeg har lige kreeret en lille video til jer, så kan I se hvordan jeg fylder pandekagerne. Nem og lækker aftensmad eller frokost.

Hvad kan du ellers fylde dine linsepandekager med?

Det er jo virkelig kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan fylde sine linsepandekager med. Denne udgave med falafler er én af tre versioner som vi har kreeret. Her under kommer jeg med en masse slags kød/fisk, grøntsager, dressing og toppings, som man kan mixe og matche og komme i pandekagerne.

En udgave, som jeg tænker, at jeg skal kreere næste gang: en bund af guacamole, lidt spidskål, pulled chicken i mexi-marinade, peberfrugt, majs, forårsløg og knuste nachos og koriander på toppen.

Kommentarer

Ingen kommentarer endnu

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret