Linsepandekager

Linsepandekager er skønne madpandekager, som I kan fylde med lige netop den slags fyld I ønsker. Her finder du en opskrift på virkelig nemme linsepandekager, lavet på blot 4 ingredienser – røde linser, kogende vand, lidt olie og lidt salt.

Linsepandekager

Linsepandekager

 

Jeg synes selv, at linsepandekager er geniale madpandekager. De er dejlig sunde, og er fulde af protein, kostfibre og B-vitaminer. Så en god mulighed for at få lidt godt ind i ungerne også – så kan de fylde med den slags fyld der lyster.

Pandekagerne har en meget neutral smag, da røde linser egentligt ikke afgiver den helt store smag. I denne opskrift har jeg blot tilsat salt, som giver en dejlig let saltet smag. Du kan sagtens tilsætte andre krydderier som f.eks. spidskommen, stødt koriander, chiliflager, eller karry.

Vi i gang med at lave tre forskellige opskrifter med forslag til fyld. Der kommer til at være en med falafler, en med varmrøget laks og en med kikærter og spejlæg. Selvfølgelig med noget sprødt grønt og et par dips. Jeg kan love jer for, at de altså bare smager hamrende godt! Vi har lavet opskrifterne til 4 personer, og har vurderet at 8 pandekager er nok. Opskriften i dette indlæg giver ca. 12 linsepandekager – så I kan enten lave en lidt mindre portion, eller blot stadig følge denne opskrift. Så har i måske bare lidt pandekager tilovers, win win.

Linsepandekager

Opskrift til Ca. 12 pandekager

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Ingredienser

 • 250 g tørrede røde linser
 • 6 dl kogende vand
 • 1 spsk. olivenolie
 • 1 tsk. salt
 • godt med smør til stegning

Sådan gør du

 1. Skyl linserne i koldt vand og kom dem ned i en blender. Hæld kogende vand over dem og lad dem stå i blød i ca. 15 minutter.
 2. Kom olie og salt ned i og blend det hele til en glat og ensartet pandekagedej.
 3. Opvarm en pande ved middel-høj varme og kom smør på.
 4. Hæld 1 dl pandekagedej på panden og steg dem ca. 2 minutter på hver side ved middel-høj varme. Prøv dig frem, panden må ikke være alt for varm, så brænder de på.

Bedøm denne ret

Linsepandekager

Andre pandekager

 • Spinatpandekager. Også en virkelig nem opskrift på madpandekager, denne er dog tættere på en normal pandekage, blot med spinat.
 • Helt klassiske madpandekager. Lavet på graham og almindelig mel. Super nemme og går bare også godt alt mulig slags slags fyld.
 • Kikærtepandekager. Disse er uden gluten og bagt på kikærtemel.
 • Glutenfri majspandekager. Lavet med fuldkornsmajsmel og en snert af varme krydderier som koriander og spidskommen.
 • Ægte søde Rasmus Klump pandekager. Den bedste opskrift, som jeg har lavet med kærnemælk, sukker, vanilje og kardemomme – masser af dejlig smag.

Kommentarer

 1. Skal man hælde det kogende vand fra, når de har trukket 15 min.?? Synes det blev noget tyndt og meget svært at arbejde med…?

  1. Nej jeg blendede sammen med vandet. Mine blev ikke for tynde 🙂 Men ellers kan du hælde lidt af vandet fra, hvis du synes de bliver for tynde 🙂

Vis alle kommentarer (2)

Skriv en kommentar

*Din mail vil ikke blive pupliceret